Suloinen mustikkatäytekakku päällystetään valkosuklaavaahdolla.
3 munaa
3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
kostutus:
Spriteä tai vaniljamaitoa
täyte:
5 dl mustikoita
100 g valkosuklaata
100 g tuorejuustoa
1 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
4 rkl sokeria
1 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi sekaan kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina halkaisijaltaan noin 20 cm:n voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa. Anna jäähtyä hetki ja irrota kakku vuoasta.
2. Sulata suklaa joko mikrossa tai liedellä hyvin miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä hieman ja sekoita suklaa tuorejuustoon. Lisää vanilja, sitruunamehu ja sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele seokseen.
3. Halkaise kakku ja kostuta joko sitruunalimonadilla tai vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä mustikat kakkupohjalle. Halutessasi voit murskata mustikoita hieman ja maustaa ne ripauksella sokeria.
Lue lisää
4. Lisää kakun päälle valkosuklaavaahto. Koristele.