Pullataikinasta tulee kaksi pientä bostonia tai yksi reilumpi kakku. Vattu-nutellatäyte on pökerryttävän hyvää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12
1 t 50 min
Helppo
Nutellaboston
Ainesosat
3
dl
maitoa
30
g
hiivaa
1
muna
1
dl
sokeria
½
rkl
kardemummaa
½
tl
suolaa
100
g
voita
n. 8
dl
vehnäjauhoja
Täyte
2½
dl
hasselpähkinä-kaakaolevitettä (esim. Nutella)
25
g
voita
4
dl
vadelmia
½
dl
sokeria
Pinnalle
muna
raesokeria
Vaiheet
- Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola.
- Sulata voi mikrossa tai kattilassa.
- Alusta taikinaan puolet jauhoista. Vatkaa taikinaa 5 minuuttia. Lisää vähitellen loput jauhot ja rasva. Vaivaa taikinaa vähintään 5 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisa ja irtoaa astian reunoista.
- Kohota taikina vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Lisää hasselpähkinä-kaakaolevitteen joukkoon nokare voita. Pehmennä seos mikrossa tai kattilassa.
- Kauli taikina noin 40 x 60 -senttiseksi levyksi. Levitä hasselpähkinälevite levylle veitsellä. Ripottele pinnalle vadelmia ja sokeria.
- Kääri levy rullaksi. Leikkaa rulla neljän sentin paloiksi.
- Laita leivinpaperi pyöreään, irtopohjaiseen kakkuvuokaan (ø 23 cm) ja asettele palat vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Jätä väliin kohoamisvaraa. Paista ylimääräisistä kiekoista kierrepullia. Anna kohota 20 minuuttia.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Voitele leivonnaiset munalla ja ripottele päälle raesokeria. Laita kakkuvuoka ja pullat samalle pellille. Paista pullia noin 10 minuuttia.
- Laske uunin lämpö 175 asteeseen ja jatka bostonkakun paistoa vielä noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Peitä kakku leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.