Vaatimattoman näköinen kakku on täynnä makua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8–12 palaa
15 min + 30 min
Helppo
Oliiviöljykakku
Ainesosat
2
dl
sokeria
1½
dl
vehnäjauhoja
1½
dl
mantelijauhetta
1
rkl
unikonsiemeniä
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
soodaa
½
tl
suolaa
1½
dl
oliiviöljyä
1½
dl
maustamatonta jugurttia
½
dl
appelsiini- tai sitruunamehua
3
tl
raastettua appelsiinin- tai sitruunankuorta
1
muna
Lisäksi
tomusokeria
Vaiheet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjalle leivinpaperi.
- Sekoita sokeri, jauhot, unikonsiemenet, kohotusaineet ja suola.
- Lisää joukkoon öljy, jugurtti, sitrusmehu, kuoriraaste ja muna. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Taikinaa ei tarvitse vatkata.
- Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 30 minuuttia.
- Turruta kakun pinnalle tomusokeria.
Vinkki! Kakun saa helposti gluteenittomaksi, kun vaihtaa vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.