
Tarjoa inkivääriltä ja kanelilta maistuva omenapiirakka lämpimänä kylmän kauravaniljakastikkeenkanssa.
Omena-inkivääri-piirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Nypi rasva ja sokeri murumaiseksi seokseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne yhdessä kananmunan kanssa rasva-sokeriseokseen. Sekoita nopeasti taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.
-
Poista omenoista siemenkota. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Leikkaa omenat lohkoiksi kattilaan. Kuori ja raasta inkivääri. Lisää inkivääri, kaneli ja hunaja kattilaan. Keitä omenalohkoja noin 5 minuuttia, tai kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Siirrä kattila syrjään liedeltä.
-
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele noin 23 cm halkaisijaltaan oleva piirasvuoka. Ota 1⁄4 taikinaa sivuun ja painele loppu tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen. Lusikoi omenat vuokaan. Kauli sivuun otetusta taikinapalasta jauhotetulla alustalla pitkä, suorakaiteen muotoinen pala ja ota siitä taikinapyörällä suikaleita piirakan pinnalle. Voitele piirakan reunat ja ristikko munalla, ja kypsennä uunissa 35–40 minuuttia.