
Rapeat kauramurut ja samettinen vaniljakastike viimeistelevät mehevän piimäpohjaisen omppupiirakan.
OMENA-KAURAMURUPIIRAKKA
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista omenista kota ja kuutioi hedelmät. Purista päälle sitruunamehua.
-
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
-
Sekoita muna-sokerivaahtoon ensin piimä, sitten rypsiöljy ja lopuksi kuivat aineet.
-
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille (30 x 40 cm). Ripottele kuutioidut omenat taikinan pinnalle.
-
Sekoita kauramuruseoksen aineet keskenään. Murustele seos piirakan pinnalle.
-
Paista piirakkaa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.