Rapeat kauramurut ja samettinen vaniljakastike viimeistelevät mehevän piimäpohjaisen omppupiirakan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
24 palaa
50 min
Helppo
OMENA-KAURAMURUPIIRAKKA
Ainesosat
6–8
(900 g)
omenaa (esim. Punakaneli)
½
sitruuna
POHJA
4
kananmunaa
4
dl
ruokosokeria
3
dl
piimää
2
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
8
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
kanelia
1
tl
inkivääriä
KAURAMURU
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
¾
dl
fariinisokeria
½
dl
vehnäjauhoja
1
tl
kanelia
Vaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista omenista kota ja kuutioi hedelmät. Purista päälle sitruunamehua.
-
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
-
Sekoita muna-sokerivaahtoon ensin piimä, sitten rypsiöljy ja lopuksi kuivat aineet.
-
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille (30 x 40 cm). Ripottele kuutioidut omenat taikinan pinnalle.
-
Sekoita kauramuruseoksen aineet keskenään. Murustele seos piirakan pinnalle.
-
Paista piirakkaa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.