ellanherkkupalat on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Resepti ja kuvat Ella Honka-aho
Resepti ja kuvat Ella Honka-aho

Näihin muffineihin uppoaa omenaa kahdessa muodossa, soseena ja kuutioina. Pehmeät ja maukkaat muffinit palkitsevat tekijänsä.

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min + 20 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Omenamuffinit

Ainekset

200
g
leivontamargariinia
2
dl
sokeria
3
kananmunaa (M-koko)
3 3/4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/2
dl
maitoa
3
dl
omenakuutioita
3/4
dl
omenasosetta
Kuorrute
200
g
kinuskituorejuustoa
1
dl
vispikermaa
nonparelleja

Työvaiheet

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen.
Sekoita kuivat aineet keskenään erilisessä astiassa.
Lisää kuivat aineet ja maito vuorotellen rasva-sokerivaahtoon. Sekoita välissä.
Lopuksi lisää omenakuutiot ja kääntele varovasti tasaiseksi.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Anna muffinien jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
Valmista kuorrutus. Vaahdota vispikerma ja tuorejuusto napakaksi vaahdoksi.
Pursota kuorrute muffinien päälle. Koristele nonparelleilla.
Vinkki! Voit vaihtaa kuorrutteen tuorejuustoa makusi mukaan.

Kommentit (2)

Vierailija

Missä välissä sose laitetaan?

Kaisu P. on lisännyt 173 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Helppo

Kauravohvelit

Ainekset

5
Dl
vettä
2
Kpl
Kananmuna
1/2
Dl
Öljyä tai margariinia
Ripaus
Suolaa
1
Tl
Sokeri
n. 4
Dl
Kaurajauho
2
Tl
Leivinjauhe

Työvaiheet

Mittaa kulhoon vesi. Riko joukkoon munat ja sekoita. Lisää rypsiöljy tai sulatettu margariini, sekä ripaus suolaa ja sokeria. Sekoita joukkoon kaurajauho. Anna taikinan turvota hetki.
Laita vohvelirauta lämpenemään. Voitele rauta öljyllä tai margariinilla ja kaada sopiva määrä taikinaa vohvelirautaan. Voitele rauta aina ennen kuin kaadan taikinaa uuden vohvelin paistamista varten.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1753 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Miksi lusikoida muffinitaikina vuokiin? Paista taikina ronskisti levynä pellillä, kuorruta ja paloittele. Näiden suklaamuffinien mehevyyden takaa taikinaan raastettu kesäkurpitsa.

Annoksia
20 palaa
Vaikeustaso
Helppo

Suklaa-kesäkurpitsamuffinit pellillä

Ainekset

300
g
leivontasuklaata
4 1/2
dl (noin 400 g)
kesäkurpitsaa raastettuna
3
munaa
2
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
rkl
leivinjauhetta
1
rkl
kanelia
1
dl
mantelirouhetta
1 1/2
dl
rypsiöljyä
1 1/2
dl
omenahilloa
3
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sulata suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Siirrä kattila liedeltä sivuun jäähtymään. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Sekoita keskenään puolet suklaasta, kesäkurpitsaraaste, kuiva-aineet, öljy, hillo ja hunaja. Älä vaivaa.
  4. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille 30 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi ja paista 20 minuuttia. Anna leivonnaisen jäähtyä, kaada loppu suklaa päälle ja leikkaa neliöiksi.

Kommentit (0)

Annoksia
1 leipä
Vaikeustaso
Kohtalainen

Aurinkokuivattutomaatti-timjamileipä

Ainekset

2 1/2
Dl
Vettä
1/2
Pss
Kuivahiivaa
1 1/2
Tl
Suola
1
Tl
Timjami
100
G
Aurinkokuivattutomaatti
1/2
Dl
Aurinkokuivatuntomaatin säilöntä öljyä
n.5
Dl
Vehnäjauhoja
1
Dl
Ruisjauhoja
75
G
Juustoraastetta

Työvaiheet

Yhdistä kaikki kuiva-aineet kulhossa. Sekoita 42-asteinen (reilusti kädenlämpöinen) vesi jauhoseokseen vähitellen, pienissä erissä. Lisää taikinanteon loppuvaiheessa oliiviöljy.

Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi, peitä keittiöpyyhkeellä ja anna nousta 30 minuuttia.

Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä. Kauli taikinapalat suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Ripottele pintaan tomaatit, timjami ja juustoraastae. Kierrä taikinalevy kääröksi ja nosta kääröt leivinpaperilla vuoratulle pellille. Leikkaa käärö puoliksi pitkittäspäin, lukuun ottamatta toista päätyä. Kieritä taikinanauhat keskenään.
Kohota leivinliinan alla noin 10 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kommentit (0)

Annoksia
27 cm piirakka
Vaikeustaso
Kohtalainen

Nektariini-jugurttipiirakka

Ainekset

Murotaikinapohja:
100
G
Voita
1
Dl
Sokeri
1
Kpl
Kananmuna
1
Tl
Leivinjauhetta
1 1/2
Dl
Vehnäjauhoja
1 1/2
Dl
Ruisjauhoja
Pinnale:
1
Kpl
Kananmuna
3/4
Dl
Sokeria
50
G
Pehmeää voita
1/2
Dl
Perunajauhoja
1/2
Dl
Vehnäjauhoja
1/2
Tl
Vaniljasokeria
1
Tl
Leininjauhetta
Jugurttitäyte:
150
G
Turkkilaistajugurttia
1
Kpl
Kananmuna
n.2
Rkl
Sokeria
n.5
Kpl
Nektariineja

Työvaiheet

Pojhja:
Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää kananmuna sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Sekoita vehnäjauhot,ruisjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita käsin tasaiseksi. Painele sormilla voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Piirakkataikina:
Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita 7 min. Levitä taikina pohjan päälle.

Jugurttitäyte:
Sekoita jugurttitäytteen kaikki aineet keskenään. Pursota täyte raidoiksi piirakkataikinan päälle. Leikaa nektariinit viipaleiksi levittele pintaan.

Paista 200 asteessa, 20-30 minuuttia.

Kommentit (0)