Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
(vuoan halkaisija 22–24 cm)
Omenapiirakka pyöreään vuokaan
Ainesosat
1¾
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa
1
kananmuna
1
dl
sokeria
0,7
dl
kermaa tai maitoa
35
g
voita kuutioituna
6
dl
omenakuutioita (hapokas lajike)
¾
tl
kanelia
½
dl
vaniljakreemijauhetta
1
dl
vettä
½
dl
fariinisokeria
½
dl
vehnäjauhoja
20
g
voita
Vaiheet
-
Noudata yllä olevia ohjeita, mutta tee leivonnainen pyöreään, halkaisijaltaan 22–24 cm:n vuokaan. Voitele vuoka voilla ennen kuin kaadat taikinan siihen.
-
Piirakasta tulee hieman ohuempi kuin pellille tehtävästä. Myös pienempi koko vaikuttaa paistoaikaan. Paista pientä pyöreää piirakkaa noin 40 minuuttia 175-asteisen uunin alaosassa.