
Uskomattoman mehevää! Brittiläis-israelilaisen keittiömestarin Yotam Ottolenghin banaanikakussa maistuvat taatelit ja seesami. Kaiken kruunaa täyteläinen, tahinilla maustettu kuorrutus.
Ottolenghin banaanikakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,2 l).
-
Leikkaa taatelit neljään osaan ja banaanit ohuiksi viipaleiksi. Paahda seesaminsiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla pari minuuttia. Siirrä ne lautaselle, jotta ne eivät pala.
-
Purista appelsiinimehu kulhoon. Lisää tahini ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon taatelit, banaaniviipaleet ja seesaminsiemenet.
-
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan edelleen vatkaten. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot ja tahiniseos voi-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku vaikuttaa puutikulla kokeiltaessa kypsältä. Anna jäähtyä noin puoli tuntia ennen kumoamista.
-
Vatkaa tuorejuusto, mascarpone, sokeri ja tahini tasaiseksi kuorrutteeksi.
-
Kuori banaani, leikkaa se pitkittäin puoliksi lautaselle ja ripottele sokeri päälle. Paahda sokeri joko keittiökäyttöön tarkoitetulla kaasupolttimella tai parin minuutin ajan uunissa grillivastusten alla.
-
Kumoa kakku vuoasta tarjoiluvadille, kuorruta se ja levitä karamellisoituneet banaaninpuolikkaat päälle. Viimeistele siirapilla.
Vinkki Tahinia eli seesaminsiementahnaa on vaaleana ja tummana. Kumpikin käy kakkuun makunsa puolesta, mutta valinta vaikuttaa kakun väriin. Kuorrutus onnistuu myös ilman tahinia