Mehevän mantelipohjan päällä on raikasta rahkaa ja mausteisia päärynöitä.
Päärynäpiiras
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori päärynät ja keitä ne glögin seassa napakan kypsiksi, noin 15 minuuttia. Jäähdytä päärynät liemessään.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Voitele ja jauhota torttuvuoka mantelijauholla. Voit tehdä kakun myös irtopohjaiseen leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. PILKO mantelimassa monitoimikoneen kulhoon. Lisää joukkoon munat ja kuivat aineet. Surauta taikina tasaiseksi. Levitä taikina vuokaan. Paista kakkupohjaa noin 20 minuuttia.
- Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi. Lohko päärynät ja poista kodat.
- Notkista vaniljarahka ja levitä se tortun päälle. Levitä päärynälohkot pinnalle. Koristele torttu mantelilastulla ja jogurttimanteleilla. Tomuta rosmariininoksa tomusokerilla koristeeksi.
Vinkki! Siivilöi päärynöiden keitinliemi, kuumenna uudelleen ja nauti glöginä.