Kun taikina paistetaan muffini-pellillä, sen voi jättää hyvinkin pehmeäksi. Pähkinät karamellisoituvat pohjalla rapeiksi ja makeiksi.
Pähkinä-keikauspullat
Ainekset
Työvaiheet
- Voitele muffinipellin syvennykset reilusti voilla. Paloittele yli jäänyt voi vuokiin. Ripottele päälle fariinisokeri ja pähkinät.
- Mittaa maito ja voi kulhoon. Lämmitä mikrossa, kunnes voi melkein sulaa. Sekoita ja tarkista, että neste on hieman kädenlämpöä lämpimämpää.
- Vatkaa käsivispilällä joukkoon sokeri, muna, kuivahiiva, kardemumma, suola ja puolet jauhoista. Lisää loput jauhot ja sekoita puuhaarukalla.
- Jaa taikina vuokiin. Anna kohota peittämättä noin 45 minuuttia.
-
Paista 200-asteisen uunin ala-osassa noin 20 minuuttia. Kumoa pullat kopauttamalla vuokaa pöytää vasten.
Vinkki! Pullat ovat parhaita uunilämpiminä.