Helppo ja hedelmäinen paksukainen vain sekoitetaan ja paistetaan padassa. Mantelijauhe tekee taikinasta täyteläisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
40 min
Helppo
Paksukainen
Ainesosat
4
dl
kevytmaitoa
2
munaa
2
dl
vehnäjauhoja
½
dl
mantelijauhoa
¼
tl
suolaa
¼
tl
leivinjauhetta
1½
tl
vaniljasokeria
½
tl
kardemummaa
½
dl
ruokosokeria
½
dl
sulatettua voita
2
nektariinia tai persimonia
1
dl
vadelmia
Päälle
½
dl
ruokosokeria
mantelilastuja
Vaiheet
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Vatkaa munat ja maito sekaisin. Lisää kuivat aineet ja voisula. Kaada taikina reunalliseen uunipannuun tai pataan (ø 22 cm).
- Pese, kuivaa ja lohko hedelmät kuorineen. Asettele vadelmien kanssa taikinan päälle. Sirota päälle sokeri ja mantelilastut.
- Paista uunissa 30–40 minuuttia. Pannari saa jäädä hiukan löysäksi keskeltä, sillä jäähtyessään se kiinteytyy.