Vegaaniset rahkapullat täytetään sitruunalla maustetulla soijajogurtilla.
Passionrahkapullat
Ainekset
Työvaiheet
-
Liota hiiva kädenlämpöiseen mantelijuomaan. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Lisää puolet jauhoista ja öljy. Lisää jauhoja taikinaa vaivaten, kunnes taikina irtoilee kulhon reunoilta mutta on vielä pehmeää. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota huoneenlämmössä 30 minuuttia.
-
Jaa taikina 12 palaan ja pyöritä palloiksi. Nosta taikinapallot leivinpaperin päälle uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota 45 minuuttia.
-
Sekoita jogurttivalmiste, hyvin pestyn puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja -mehu sekä sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Halkaise passionhedelmät. Paina lasin pohjalla syvennys pullien keskelle. Lusikoi täytettä pullille. Kaavi täytteen päälle passionin hedelmälihaa. Voitele pullien reunat mantelimaidolla. Ripottele päälle mantelilastuja.
-
Kypsennä pullia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita.