Nämä astetta terveellisemmät keksit onnistuvat koululaisiltakin. Ihana banoffeen maku syntyy maapähkinävoilla ja banaanilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 kpl
25 min
Helppo
Pehmeät banoffee-keksit
Ainesosat
2
(yli)kypsää banaania
½
dl
makeuttamatonta maapähkinävoita
1
kananmuna
2
dl
pikakaurahiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
kardemummaa
Koristeeksi
banaaniviipaleita ja/tai kuivattuja banaanilastuja, toffeekastiketta tai maapähkinävoita
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Muussaa banaanit kulhossa, joukkoon saa jäädä sattumia. Sekoita maapähkinävoi ja muna joukkoon. Lisää kaurahiutaleet ja ripottele leivinjauhe ja kardemumma tasaisesti päälle. Sekoita.
- Jaa taikina kymmeneksi nokareeksi pellille leivinpaperin päälle. Levitä nokareet ohuemmiksi kekseiksi.
- Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia, kunnes keksit ovat kypsiä pohjastakin. Anna jäähtyä hetki.
- Koristele keksit banaaniviipaleilla ja/tai murustetuilla banaanilastuilla. Lisää päälle toffeekastiketta tai maapähkinävoita.
Vinkki! Koristelemattomat keksit sopivat myös pienille lapsille.