Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 283 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Mikä on parempaa kuin pulla? Dallaspulla. Mikä on vielä parempaa kuin dallaspulla? Tietysti kokonainen pellillinen dallaspullia ilman pyörittelyn vaivaa!

Pehmeän pullan salaisuutena on luonnollisesti pehmeä taikina. Joskus kuitenkin kovin löysäksi jätettyä taikinaa on vaikeaa pyöritellä pulliksi.

Oheisessa ohjeessa leivontapulma ratkaistaan hauskalla tavalla. Kohonnut taikina taputellaan pyörittelyn sijaan pellille leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin. Sitten taikina saa kohota vielä kerran rauhassa. Tässä kohdassa ei kannata kiirehtiä, sillä pehmeänkin pullataikinan voi pilata liian hätäisellä paistamisella.

Täytteeksi valmistetaan dallaspullista tuttu vaniljarahkakreemi. Helppo täyte valmistuu sekoittamalla ainekset yhteen. Se jaetaan tasaisesti taikinaan lasilla painettuihin kolosiin, jolloin täytettä riittää joka palaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20
Valmistusaika
55 min + kohotukset 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Peltidallakset

Ainekset

5
dl
täysmaitoa
1
pkt (50 g)
hiivaa
2
dl
sokeria
2
tl
kardemummaa
1
tl
suolaa
1
kananmuna
noin 13
dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
1
dl
voisulaa
Täyte
100
g
voita
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
1
ps (noin 60 g)
vaniljakastikeaineksia
Voiteluun
1
kananmuna

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita tasaiseksi.

  2. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Sekoita. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan, taikina saa jäädä löysäksi. Lisää lopuksi voisula. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (koko noin 30 cm x 40 cm) ja painele tasaiseksi levyksi. Kohota vielä 30 minuuttia.

  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Tee täyte. Sulata voi. Sekoita loput ainekset joukkoon. Jos täyte tuntuu liian tiiviiltä, voit hieman pehmentää sitä lämmittämällä mikrossa tai kattilassa.

  5. Paina taikinaan lasin pohjan avulla koloja. Paina kunnolla, sillä taikina pomppaa helposti takaisin. Täytä kolot noin ruokalusikallisella täytettä. Voitele pinta kananmunalla ja paista uunin keskiosassa 18–20 minuuttia.

Kommentit (11)

Vierailija

Jättäkää pullataikinasta kananmuna pois - tulee pehmeämpiä pullia!

Vierailija

Tein taikinan veteen, voin tilalle rypsiöljyä. (Kokeilu) Pysy pehmeänä kauan.

Vierailija

Minkä kokoinen pelti pitää olla?

Ohje puuttuu

Minkä kokoinen purkki rahkaa??

Dallasin leipuri

Tuleeko näitä 16 kpl?

Vierailija

Eikö tuota taikinaa tarvi ollenkaan vaivata ennen kun kaataa pellille?

Vierailija

Kokeilen! Teen puolikkaan annoksen. Aina voi tulostaa kun hiirellä vetää yli... :)

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista. Pullan paistamiseen sopivat hyvin erikokoiset pellit, kun huomioi koon vain tarvittaessa paistoajassa (ohkaisempi taikinakerros paistuu nopeammin). Peruspelti on kooltaan noin 30 cm x 40 cm.

Vaniljarahkan purkkikoko on 200 g.

Täytteen voi jakaa joko 16 tai 20 koloon (4 x 4 tai 5 x 4), sen mukaan määräytyy myös pullasta leikattavien palojen määrä.

Taikina vaivataan (kohdassa 2 puhutaan alustamisesta, joka tarkoittaa samaa), minkä ansiosta pulla kohoaa hyvin ja pysyy mehevänä.

Lisään tiedot ohjeeseen!

Vierailija

Voiko näissä käydä vähän samalla lailla ku joskus käyny voisilmäpullien kaa että se täyte plumpsahtaa ulos kolosta uunisa ollessaan? Vaan eikö täsä tuo täyte oo sellasta paksua että se ei varmaan tuu ulos? 😅

Vierailija

Tuli todella mehevä ja kohosi tosi paljon uunissa. Taikinakulhossa ei taasen kohonnu juuri lainkaan (mulla ei oikein ikinä kohoa tuorehiivalla pullataikinat, mutta aina on siltiki kaikki pullat onnistuneet). Mutta uunissa kohosi paljon! Tuli tosi pehmeitä, hyviä pullia. Täyte ei valunu koloistaan pois. 

Vierailija

Hyvä täyte, kamala taikina. Kivikova ja kuiva!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1167 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Tässä täydellinen resepti mökille: ulkotulilla paistettu pitsireunainen lettu, päälle kourallinen makeita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täysmaitoa
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
munaa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
1
l
mansikoita tai 2 dl mansikkahilloa

Työvaiheet

  1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat. Lisää sokeri, kardemumma ja ripaus suolaa.
  2. Anna taikinan turvota viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kuumalle muurikalle tai lettupannulle. Paista, kunnes lettu on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta.
  4. Tarjoa letut tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3392 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1167 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 322 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.