Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Makea leivonta
11:43 | 15.11.2023

Piparipuustiboston

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Pehmoinen pulla kätkee sisälleen paistossa ihanasti rapeutuvaa piparitaikinaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
n. 12 annosta
30 min + 1 t + 30 min
Helppo

Piparipuustiboston

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

3
dl
maitoa
25
g
hiivaa
1
muna
1¼
dl
sokeria
1
tl
suolaa
2
tl
kardemummaa
n. 9
dl
vehnäjauhoja
100
g
huoneenlämpöistä voita
1
pkt (500 g)
piparitaikinaa sulatettuna
voita vuoan voiteluun
Kuorrutus
2
prk (à 150 g)
ranskankermaa
1
tl
vaniljasokeria
2
rkl
tomusokeria
5
joulupiparia muruina

Vaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää muna, sokeri, mausteet ja noin 2/3 jauhoista. Sekoita tasaiseksi.
  2. Alusta joukkoon voi ja jauhoja sen verran, että taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla noin 40 minuuttia.
  3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli taikinasta 30 cm x 60 cm:n kokoinen levy.
  4. Kauli sulanut piparitaikina suurin piirtein samankokoiseksi levyksi. Nosta se pullalevyn päälle. Kääri levyt yhdessä rullaksi ja nipistele reuna kiinni.
  5. Leikkaa rulla 5 cm leveiksi paloiksi. Nosta palat voideltuun, suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan. Jätä hiukan kohoamisvaraa.
  6. Anna pullien kohota noin 20 minuuttia liinan alla. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista piparipuusteja noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
  7. Sekoita kulhossa ranskankerma sekä sokerit. Lusikoi kuorrutus jäähtyneelle pullalle. Murustele joulupipareita päälle.

Vinkki! Pulla on aina herkullisimmillaan leivontapäivänä. Toiseksi paras vaihtoehto on pakastaa pulla tuoreena ja kuorruttaa vasta sulattamisen jälkeen.

 

Tilaa Glorian ruoka & viini
Sokerileipuri
makea leivonta
leivonta
makea joululeivonta
boston

Suosituimmat

Taatelikakku

Vihreä hernehummus

Tervehenkinen suklaapirtelö

Kirsikkakeitto

Tillidukkahlohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini