
Luontaisesti gluteeniton polentajauho antaa pikkuleiville rapean rakenteen. Makua tuovat hillotut appelsiininkuoripalat, inkivääri ja vanilja.
Polenta-suklaapikkuleivät
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita kulhossa jauhot, ruokosokeri, hillotut appelsiininkuoripalat, vaniljasokeri, inkiväärijauhe ja leivinjauhe. Sekoita joukkoon margariini ja kananmuna. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
-
Kääräise taikina kelmuun pötköksi ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
-
Leikkaa taikinapötkö sentin paksuisiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä taikinaviipaleiden väliin reilusti kohoamisvaraa. Paista 200-asteisessa uunissa 6–8 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä huoneenlämmössä. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Koristele keksit sulatetulla suklaalla.