
Tuttu kääretorttu taipuu helposti pikakakuksi. Punajuuri maustaa ja antaa väriä kukkakakkuun.
Punajuuri-kääretorttu
Ainekset
Työvaiheet
-
Raasta punajuuri. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne vaahtoon ja sekoita varovasti. Kääntele punajuuriraaste sekaan.
-
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin kuusi minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi. Täytä torttu heti pohjan jäähdyttyä.
-
Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto. Levitä jäähtyneelle pohjalle hillo ja puolet vaahdosta. Kääri torttu leivinpaperiin ja nosta se kylmään vähintään neljäksi tunniksi.
-
Leikkaa tortusta paksuja viipaleita. Asettele ne kukan muotoon tarjoiluastialle ja levitä loppu täyte viipaleiden päälle. Koristele esimerkiksi vadelmilla.