
Keitetty punajuuri mehevöittää brownietaikinan mutta myös koristelee leivokset rubiininpunaisiksi.
Punajuuri-suklaabrownie
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä punajuuret. Valuta ja kuori ne kypsinä. Raasta punajuuret raastimen isolla terällä. Rouhi suklaa.
- Yhdistä kaurakerma, fariinisokeri ja öljy. Sekoita joukkoon punajuuriraaste ja suklaarouhe. Yhdistä erikseen kuivat aineet. Sekoita ne raasteseokseen.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla reunallinen uunivuoka (20 x 30 cm). Levitä taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 35 minuuttia.
- Kuori koristeeksi tulevat punajuuret ja leikkaa ohuita siivuja kuorimaveitsellä. Kiehauta kattilassa sokeri ja vesi, kunnes sokeri liukenee. Keitä punajuurisiivuja liemessä 10 minuuttia. Nosta ne leivinpaperille kuivumaan.
- Säästä sokerilientä puoli desilitraa ja sekoita siihen kaurafraiche. Levitä seos brownien pinnalle. Koristele punajuurisiivuilla ja kukkasilla.