Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1795 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Juureksia taikinakulhossa? Kyllä vain! Punajuurella sävytetty unelmatorttu on oiva herkku niille, jotka eivät välitä supermakeista leivonnaisista.

Annoksia
Noin 15 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuriunelma

Ainekset

1–2
punajuurta (1½ dl raasteena)
3
kananmunaa
1 1/2
dl
sokeria
1
dl
perunajauhoja
1/2
dl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
1 1/2
prk (à 200 g)
vaniljarahkaa
Kuorrutus
1
dl
vispikermaa (Flora Vispi 20%)
1/2
prk (à 200 g)
vaniljarahkaa
1
rkl
sokeria
Lisäksi
1
rkl
hienoa sokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta punajuuret hienoksi.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita varovasti. Kääntele punajuuriraaste lopuksi varoen joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista uunin keskitasossa noin 8 minuuttia.
  3. Anna pohjan jäähtyä hetki ennen kumoamista. Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperiarkille. Kumoa pohja sokerin päälle ja irrota paistopaperi varovasti.
  4. Levitä täyte torttupohjalle ja kääri levy tiiviiksi rullaksi.
  5. Vaahdota vispikerma. Kääntele rahka ja sokeri kermavaahdon joukkoon. Lusikoi kuorrute kääre-tortun pinnalle.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 566 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Matcha-valkosuklaamoussekakkua ei kannata piilottaa koristeiden alle, koska se on jo itsessään niin kaunis. Hienostunut herkku syntyy kahden täytteen taktiikalla.

Annoksia
20
Valmistusaika
40 min + 5 h hyytyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Matcha-valkosuklaamoussekakku

Ainekset

75
g
voita
200
g
kandisokerikeksejä (esim. LU)
Täyte
4
liivatelehteä
200
g
valkosuklaata
4
dl
kuohukermaa
1
prk (250 g)
maitorahkaa (ei pehmeää)
1
dl
sokeria
2
tl
valkoista vaniljasokeria
1 1/2
rkl
limettimehua
1 1/2
rkl
matchateejauhetta (Urtekram)
1
tl
limetinkuorta hienoksi raastettuna
Koristeeksi
matchajauhetta

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Murskaa keksit monitoimikoneessa leikkuuterällä. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 18–20 cm) pohjan ja reunan väliin. Taputtele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille parin sentin korkeudelle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  3. Upota liivatelehdet kylmään veteen.
  4. Sulata valkosuklaa varovasti mikroaaltouunissa ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää valkosuklaasula ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon rahka ja sokerit.
  5. Kuumenna limettimehu kattilassa kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota liivatteet mehuun. Kaada seos täytteeseen. Vatkaa sähkövatkaimen pienimmällä teholla tasaiseksi. Kaada puolet täytteestä toiseen kulhoon. Mausta se matchajauheella ja limetinkuoriraasteella. Tarkista maku ja vihreys. Lisää tarvittaessa matchajauhetta.
  6. Annostele vihreää ja valkoista täytettä vuorotellen kakkupohjan päälle vuokaan. Vetäise täytteiden läpi nopeasti veitsellä, jotta ne hieman sekoittuvat keskenään.
  7. Anna kakun hyytyä peitettynä mieluiten seuraavaan päivään.
  8. Irrota kakku vuoasta vadille. Siivilöi päälle koristeeksi matchajauhetta.

Vinkki! Kakku on sellaisenaan valmis juhliin. Koristele se korkeintaan pienillä, syötävillä kukilla. Saat kakusta gluteenittoman vaihtamalla keksit gluteenittomiin.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 566 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Satu Kemppainen

Tuulomantorttu, mokkapalojen vaaleataikinainen serkku, on kotitaloustuntien klassikko. Sen juju on kermaviili, joka tekee pohjasta erityisen mehevän.

Annoksia
64 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuulomantorttu

Ainekset

200
g
voita
3
munaa
3
dl
sokeria
5
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1/4
tl
suolaa
1
prk (200 g)
kermaviiliä
Kuorrutus
100
g
voita
4
rkl
vahvaa, kuumaa kahvia
7
dl
tomusokeria
2
rkl
kaakaojauhetta
Pinnalle
1/2
dl
kookoshiutaleita ja -lastuja

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Siivilöi ne vaahtoon.
  3. Lisää taikinaan jäähtynyt voisula ja kermaviili. Sekoita tasaiseksi.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Valmista kuorrutus. Sulata voi. Sekoita joukkoon kahvi, tomusokeri ja kaakaojauhe. Levitä kuorrutus lämpimän pohjan päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita ja -lastuja.

Vinkki! Jos et välitä kookoksesta, koristele palat vaahtokarkeilla.

Kommentit (0)

Anski on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

Nämä helpot ja herkulliset pikkuleivät syntyvät nopeasti ja ovat hyvin muunneltavissa. Löysin ohjeen Valion Halloween -resepteistä

200 g Valio voita
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
150 g minttusuklaata TAI tavallista maitosuklaata TAI valkosuklaata - oman maun (ja mitä sattuu kaapissa olemaan...

Annoksia
n. 30 kpl
Valmistusaika
15 min + paistoaika 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Superhelpot ja -hyvät pikkuleivät

Työvaiheet

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi.
Sekoita jauhot, sooda ja suola keskenään. Lisää taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Lisää taikinaan rouhittu suklaa ja pähkinät. Älä rouhi niitä liian pieneksi, sillä "sattumat" lisäävät mukavasti suutuntumaa.
Lusikoi pellille ruokalusikallinen taikinaa kekoihin väljästi (max. 8 keksiä/pelti), jotta keksit mahtuu leviämään.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 10 min per pelti.
Pikkuleivät ovat parhaimmillaan, kun ulkoreunat ovat mureat ja keskeltä vähän sitkeitä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1795 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Pretzelit paistetaan vaihteeksi pehmeinä versioina. Kiiltävän pinnan salaisuus on pulahdus soodaveteen ennen paistoa.

Annoksia
8 rinkeliä
Valmistusaika
40 min + kohotus ja kypsennys 1½ t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pehmeät pretzelit

Ainekset

1/3
pkt
tuorehiivaa
2 1/2
dl
lämmintä vettä
2
tl
fariinisokeria
1
tl
suolaa
1
rkl
rypsiöljyä
n. 5
dl
vehnäjauhoja
Keittämiseen
2
rkl
ruokasoodaa
Päälle
1
kananmuna
meri- tai sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja öljy. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrassaan vaivaten, kunnes taikinasta tulee kimmoisa pallo.
  2. Peitä kulho keittiöpyyhkeellä. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi (noin 45 min).
  3. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Muotoile paloista 30-35 cm:n pötköt, jotka ovat päistään hieman kapeammat. Kieputa pötköt rinkeleiksi ja anna kohota leivinpaperin päällä liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
  4. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  5. Keitä 2 l vettä isossa kattilassa. Lisää ruokasooda ja sekoita (veden kuohahtaminen kuuluu asiaan). Pienennä lämpö keskilämmölle.
  6. Keitä rinkeleitä muutamassa erässä pikaisesti, noin 30 sekuntia. Nosta rinkelit reikäkauhalla kahdelle leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kuivaa ylimääräinen vesi pelliltä pois.
  7. Voitele rinkelit kevyesti vatkatulla munalla. Ripottele päälle suolaa. Paista uunissa noin 12 minuuttia. 

VINKKI Pretzelit maistuvat parhailta samana päivänä.

Kommentit (0)