Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Makea leivonta
8:00 | 7.11.2024

Puolukkamokkapalat

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
OHJE Prisca Leclerc KUVA Ninna Lindström

Mokkapala maistuu niin hiihtokisojen kotikatsomossa kuin pallokentän laidalla. Puolukat tuovat klassikkoon talvista kirpeyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
20 palaa
40 min
Helppo

Puolukkamokkapalat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

5
munaa
4
dl
sokeria
250
g
voita
5
dl
vehnäjauhoja
¾
dl
tummaa kaakaojauhett
4
tl
leivinjauhetta
2½
dl
maitoa
1½
dl
puolukoita
Kuorrute
½
dl
kahvia
100
g
voita
6
dl
tomusokeria
¾
dl
tummaa kaakaojauhetta
Koristelu
1
dl
marjajauhetta (esim. tyrni)
1
dl
kuivattuja vadelmia
Mantelikrokantti
2
dl
sokeria
1
dl
mantelilastuja

Vaiheet

  1. Valmista ensin mantelikrokantti. Paahda mantelilastuihin kuivalla pannulla hieman väriä. Kaada lautaselle odottamaan.
  2. Sulata sokeri paistinpannulla reilulla keskilämmöllä heiluttelemalla pannua välillä. Älä sekoita sokeria. Kun sokeri on sulaa ja kuparinruskeaa, sammuta liesi ja sekoita joukkoon mantelit.
  3. Levitä kuuma massa leivinpaperille kahtena pitkänä nauhana. Ohenna reunat nuolijalla, niin saat krokanttiin ohuen pitsireunan. Anna kovettua.
  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  5. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi
  6. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Sekoita vehnäjauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään.
  7. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhot, hieman jäähtynyt voisula sekä maito. Kääntele joukkoon puolukat.
  8. Kaada taikina leivinpaperille, syvälle uunipellille. Paista 15–18 minuuttia.
  9. Valmista vahva kahvi kuorrutetta varten. Sulata voi. Yhdistä tomusokeri ja kaakaojauhe. Sekoita vispilällä kuorrutuksen ainekset.
  10. Kaada kuorrute haalealle pohjalle. Tasoita nuolijalla. Ripottele päälle marjajauhetta ja kuivattuja vadelmia. Leikkaa levy ruuduiksi. Koristele krokantilla.
Tilaa Glorian ruoka & viini
makea leivonta
Sokerileipuri
Kemut
mokkapalat

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini