
Banaanileivän tyylinen helppo raparperikakku sulostuttaa aamun. Nukkujia ei tarvitse häiritä edes sähkövatkaimen hurinalla.
Raparperi-inkiväärikakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Voitele reilun litran vetoinen leipävuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
-
Pese raparperinvarret ja kuori tarvittaessa. Pilko taikinaan tulevat raparperit pieniksi ja leikkaa koristeeksi tulevat varret pidemmiksi paloiksi. Kuori ja raasta inkivääri.
-
Yhdistä jauhot, leivinjauhe, sooda jo suola. Riko munien rakenne toisessa kulhossa. Sekoita sokerit ja kermaviili munien joukkoon. Sulata voi. Yhdistä kaikki taikinan ainekset, sekoita tasaiseksi ja kaada leipävuokaan.
-
Koristele pinta raparperinpaloilla. Kypsennä uunin alaosassa noin 1 tunti.
-
Sekoita aprikoosihillo ja vesi. Sivele kakun pinta seoksella heti uunista ottamisen jälkeen. Anna kakun levätä vuoassa tunnin ennen irrottamista.