Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Makea leivonta
8:00 | 16.5.2024

Raparperi-inkiväärikakku

Lisää omaan keittokirjaan
ET-lehti on lisännyt 422 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Banaanileivän tyylinen helppo raparperikakku sulostuttaa aamun. Nukkujia ei tarvitse häiritä edes sähkövatkaimen hurinalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
15
20 min + 1 t
Helppo

Raparperi-inkiväärikakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
dl
raparperia pieninä kuutioina
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
soodaa
¼
tl
suolaa
2
kananmunaa
1
dl
fariinisokeria
½
dl
sokeria
2
dl
kermaviiliä
1
dl
sulatettua voita
LISÄKSI
2
rkl
voita vuokaan
1
raparperin varsi
2
rkl
sileää aprikoosihilloa
2
tl
vettä

Vaiheet

  1. Voitele reilun litran vetoinen leipävuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

  2. Pese raparperinvarret ja kuori tarvittaessa. Pilko taikinaan tulevat raparperit pieniksi ja leikkaa koristeeksi tulevat varret pidemmiksi paloiksi. Kuori ja raasta inkivääri.

  3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, sooda jo suola. Riko munien rakenne toisessa kulhossa. Sekoita sokerit ja kermaviili munien joukkoon. Sulata voi. Yhdistä kaikki taikinan ainekset, sekoita tasaiseksi ja kaada leipävuokaan.

  4. Koristele pinta raparperinpaloilla. Kypsennä uunin alaosassa noin 1 tunti.

  5. Sekoita aprikoosihillo ja vesi. Sivele kakun pinta seoksella heti uunista ottamisen jälkeen. Anna kakun levätä vuoassa tunnin ennen irrottamista.

Tilaa Glorian ruoka & viini
makea leivonta
Sokerileipuri
Kemut
raparperi
leivonta

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Hasselbackan punajuuret

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini