 
Banaanileivän tyylinen helppo raparperikakku sulostuttaa aamun. Nukkujia ei tarvitse häiritä edes sähkövatkaimen hurinalla.
Raparperi-inkiväärikakku
Ainekset
Työvaiheet
- 
Voitele reilun litran vetoinen leipävuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 
- 
Pese raparperinvarret ja kuori tarvittaessa. Pilko taikinaan tulevat raparperit pieniksi ja leikkaa koristeeksi tulevat varret pidemmiksi paloiksi. Kuori ja raasta inkivääri. 
- 
Yhdistä jauhot, leivinjauhe, sooda jo suola. Riko munien rakenne toisessa kulhossa. Sekoita sokerit ja kermaviili munien joukkoon. Sulata voi. Yhdistä kaikki taikinan ainekset, sekoita tasaiseksi ja kaada leipävuokaan. 
- 
Koristele pinta raparperinpaloilla. Kypsennä uunin alaosassa noin 1 tunti. 
- 
Sekoita aprikoosihillo ja vesi. Sivele kakun pinta seoksella heti uunista ottamisen jälkeen. Anna kakun levätä vuoassa tunnin ennen irrottamista. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                  