
Pehmeä juustokakkutäyte ja tuoreet, makeat mansikat kruunaavat raparperipiirakan juhlakuntoon.
Raparperi-mansikkapiiras
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pingota irtopohjaisen kakkuvuoan (ø 24 cm) pohjalle leivinpaperi.
- Sekoita pehmeän voin joukkoon sokeri ja muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita jauhot taikinaan. Nosta taikina jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
- Kuori ja viipaloi raparperi noin 6 sentin tangoiksi. Paksuimmat varret kannattaa halkaista pitkittäin ja leikata vielä halkaistut kahteen osaan. Poista mansikoista kannat ja halkaise marjat.
- Notkista tuorejuusto. Sekoita joukkoon kerma, sokeri ja muna.
- Painele taikina kakkuvuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin sormin. Kaada vaniljakerma päälle. Asettele raparperit ja puolet mansikoista pinnalle.
- Paista 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
- Anna piiraan jäähtyä. Koristele lopuilla mansikoilla.