Raparperipiiraat
Ainekset
Työvaiheet
- Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
- Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
- Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
- Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
- Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
- Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
- Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
- Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.
Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.