SACHERKAKUN POHJA:
4 munaa
2 dl sokeria
200 g sulatettua margariinia
170 g tummaa Talous-suklaa
2.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
SACHERKAKUN KOSTUTUS:
1 dl vettä
2 rkl sokeria
tummaa rommia
SACHERKAKUN VÄLIIN:
2,5-3 aprikoosisosetta
SACHERKAKUN KUORRUTUS:
170 g taloussuklaata
runsas 1 tl voita
vajaa 1 dl kevytkermaa
VALMISTUSOHJE
Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sulata margariini. Sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa margariinin joukkoon. Lisää seos munavaahtoon. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhot taikinaan. Kaada taikina hyvin voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa noin tunnin ajan tai, kunnes kakku tikulla koitettaessa on kypsä.
Anna kakun jäähtyä hetken, ennen kuin kumoat sen ritilälle. Jaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
Sekoita kostutusta varten vesi, hieno sokeri ja maun mukaan tummaa rommia tai vahvaa kahvia. Kostuta kakkulevyt reilusti, sillä valmiin kakun pitää olla mehevä. Levitä väliin aprikoosisosetta.
Sulata kuorrutusta varten paloiteltu suklaa vesihauteessa. Lisää voita ja kevytkermaa. Luruttele suklaakuorrutus kakun päälle.