
Kirpeän makea sitruunapiirakka ja vihreä tee ovat täydellinen makupari. Piiras sopii vegaanille, sillä marenki vatkataan säilykekikherneiden säilöntäliemestä.
Sitruunapiirakka vegemarengilla
Ainekset
Työvaiheet
-
Nypi margariini, sokeri, jauhot ja suola tasaiseksi kulhossa. Painele taikina kevyesti margariinilla voideltuun piirakkavuokaan. Nosta kylmään puoleksi tunniksi.
-
Pese sitruunat huolellisesti. Raasta yhdestä sitruunasta kuori ja purista molemmista mehut. Sekoita sitruunanmehu- ja kuoriraaste, sokeri, kookosmaito ja maissitärkkelysjauhot kattilassa. Kiehauta seos ja nosta kattila liedeltä. Lisää margariini ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
-
sikypsennä piirakkapohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Valmista tällä aikaa marenki. Valuta kikherneet lävikössä ja mittaa 1 dl säilöntälientä kulhoon. Vatkaa liemi sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri pikkuhiljaa koko ajan vatkaten. Vatkaa vaahtoa yhteensä 10–15 minuuttia, kunnes vaahto on valkoista, kiiltävää ja kovaa.
-
Kaada sitruunakiisseli esipaistetun pohjataikinan päälle. Lisää päälle marenkivaahto. Ripottele päälle mantelilastut. Jatka kypsentämistä 35 minuuttia. Jäähdytä ennen tarjoilua.