Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1885 reseptiä.
Linkitetty 87 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ohuet kierteet, ripaus tummaa suklaata ja raikasta appelsiininkuorta tekevät kierrepullista täydellisiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15-20 kpl
Valmistusaika
30 min + kohotus ja kypsennys 1 t

Suklaa-appelsiinipullat

Ainekset

dl
täysmaitoa
25
g
hiivaa
1
muna
1
dl
sokeria
1
tl
suolaa
1
(luomu)appelsiinin kuori raastettuna
n. 8
dl
vehnäjauhoja
100
g
pehmeää voita
Täyte
50
g
pehmeää voita
2
rkl
kaakaojauhetta
1
dl
sokeria
1
rkl
kardemummaa
1/4
tl
suolaa
50
g
tummaa suklaata (yli 70 %)
Kuorrutus
1
dl
kreikkalaista jogurttia
2
rkl
appelsiinin mehua
3/4
dl
tomusokeria
Voiteluun
1
muna

Työvaiheet

  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Kaada maito kulhoon ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita joukkoon kananmuna, sokeri ja suola. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se maitoon.
  2. Alusta taikinaan noin 2/3 vehnäjauhoista. Lisää voi ja loput jauhot erissä, koko ajan vaivaten. Lisää jauhoja vain sen verran, että taikina juuri ja juuri irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa liinan alla noin ½ tuntia.
  3. Tee täyte. Sekoita voi, kaakaojauhe, sokeri, suola ja kardemumma keskenään. Raasta suklaa hienoksi raasteeksi.
  4. Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 40 cm x 60 cm:n levyksi. Tee levystä todella ohut, paksuudeltaan alle puoli senttiä, jotta saat pulliin tiheät kierteet.
  5. Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle. Jätä taikinalevyn yläreunasta noin 1 cm ilman täytettä. Ripottele suklaaraaste täytteen päälle.
  6. Kääri levy tiiviiksi rullaksi ja nipistele saumakohta sormin tiukasti kiinni. Leikkaa rullasta noin 3 cm:n paksuisia kiekkoja ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Anna kiekkojen kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
  7. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja paista uunissa noin 8–10 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ennen kuorruttamista.
  8. Sekoita kuorrutteen aineet tasaiseksi seokseksi. Jos jogurtti on hyvin juoksevaa, lisää tomusokerin määrää. Lusikoi kuorrutus jäähtyneille pullille.

Kommentit (4)

Jacquel

Hei, tarkoitetaanko tässä kaakaojauheella puhdasta kaakaota (esim. Van Houten) vai kaakaojuomajauhetyyppistä?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi, sillä tarkoitetaan Van Houten -tyyppistä kaakaojauhetta, joka sopii parhaiten leivontaan.

Testikeittiö

Hei! Kestääkö kuorrute pakastamista vai onko hyvä tehdä erikseen sulatuksen jälkeen?

Jepa

Taikina kaulitaan 40x60 cm, onko kuvan upeat kierteet saatu pyörittämällä lyhyempää vai pidempää sivua pitkin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1885 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Tuoreella salvialla maustettu sitruskakku vie kielen, vaikka onkin astetta terveellisempi. Taikina saa luonnetta täysjyvästä ja mehevyyttä oliiviöljystä ja rahkasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Salvia-mandariinikakku

Ainekset

4
kananmunaa
2
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
dl
täysjyvävehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
1
appelsiinin raastettu kuori
1/2
dl
appelsiinimehua
2
rkl
tuoretta salviaa hienonnettuna
2
dl
rypsiöljyä tai vaaleaa oliiviöljyä
2
dl
rahkaa
Kuorrutus
2
mandariinia
1
dl
tomusokeria
1
rkl
appelsiinimehua
salvianlehtiä
Lisäksi
margariinia ja vehnäleseitä vuokaan

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka (vet. noin 1½ l) ja jauhota se leseillä.
  2. Tee taikina. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Säästä 1 rkl mehua kuorrutusta varten. Hienonna salvia. Kääntele kaikki taikinan aineet muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista.
  3. Kuorruta kakku huoneenlämpöisenä. Kuori ja viipaloi mandariinit. Sekoita tomusokeri ja appelsiinimehu pienessä kulhossa. Valuta 2/3 tomusokerikuorrutuksesta kakun pinnalle, levitä mandariiniviipaleet ja salvianlehtiä kuorrutuksen päälle. Valuta loppu tomusokerikuorrutus pinnalle.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Patukat taltuttavat makeannälän tehokkaasti ja suklaapatukkaa huomattavasti terveellisemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinähunajapatukat

Ainekset

2
dl
pekaanipähkinöitä
2
dl
pistaasipähkinöitä (suolattomia)
2
rkl
hunajaa
2
rkl
maapähkinävoita
1
dl
kuivattuja karpaloita
1
rkl
kaakaonibsejä
2
rkl
kaurahiutaleita
2
rkl
kookoshiutaleita
1/2
(luomu) appelsiinin kuori raastettuna

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Rouhi pähkinöitä veitsellä hieman pienemmiksi, mutta niin, että joukkoon saa jäädä kokonaisiakin. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi.
  2. Vuoraa leivinpaperilla vuoka (25 x 20 cm). Kumoa pähkinäseos vuokaan ja laita toinen leivinpaperi seoksen päälle. Painele seos mahdollisimman tiiviiksi ja tasaiseksi levyksi. Ota päällimmäinen leivinpaperi pois ja paista vuokaa uunissa noin 10 minuuttia niin, että pähkinät ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä.
  3. Leikkaa kylmästä levystä terävällä veitsellä patukoita.

Vinkki Kun syöt pähkinöitä säännöllisesti, pienennät riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Erityisesti pekaanipähkinät sisältävät kolesterolia alentavaa kasvissterolia, joka vastaa kolesterolilääkityksellä saatavaa hyötyä.

Kommentit (1)

Kateen
Seuraa 
Liittynyt3.3.2017

Nämä ei ole vegaanisia, koska hunaja ei oo vegaanista. 
Ihan vaan siis kommenttina, ettei kukaan tarjoa näitä hyvässä uskossa omalle vegaanilleen. 

Toimisikohan kookossiirappi tai vaahterasiirappi hunajan tilalla? 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1885 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kauraa, mantelia, tahinia ja iso kasa tuoreita hedelmiä. Vegaaninen juustokakku on kuin raikas tuulahdus tropiikista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
45 min + jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tropiikin vegaaninen juustokakku

Ainekset

2
dl
kaurahiutaleita
2
dl
mantelijauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/4
tl
suolaa
2
rkl
agave- tai vaaleaa siirappia
2
rkl
rypsiöljyä
Täyte
2
dl
tuoretta mangoa soseutettuna
2
pkt (à 150 g)
maustamatonta kasvirasvalevitettä (esim. Oatly påMackan)
2
rkl
tahinia
2
rkl
agave- tai vaaleaa siirappia
2
dl
kauravispiä (esim. Kaslink)
Lisäksi
tuoreita hedelmiä (mangoa, pitaijaa, kiiviä, papaijaa, luumua, karambolaa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita siirappi ja öljy joukkoon. Painele taikina tiiviisti vuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on saanut hieman väriä. Anna pohjan jäähtyä vuoassa ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi.
  2. Irrota pohja varovasti vuoasta tarjoiluvadille. Kuori ja kuutioi mango. Soseuta mango sauvasekoittimella niin että soseeseen jää sattumia. Levitä sose torttupohjalle.
  3. Notkista levite, tahini ja siirappi kulhossa lusikalla. Vaahdota kauravispi toisessa kulhossa. Sekoita vaahto tahini-siirappilevitteeseen ja lusikoi täyte mangososeen päälle.
  4. Kuori ja viipaloi hedelmät. Asettele hedelmät täytteen päälle.

Vinkki Voit korvata tuoreen mangon säilykemangolla.

Vinkki Jos kakun ei tarvitse olla vegaaninen, käytä levitteen tilalla tuorejuustoa ja kauravispin tilalla vispikermaa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Suolaiset donitsit voi halutessaan kuorruttaa maustamattomalla tuorejuustolla ja pähkinöillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
15 min + kypsennys 9 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinädonitsit

Ainekset

1/2
dl
öljyä
1 1/4
dl
piimää (rasvaton)
1
kananmuna
2 1/2
dl
täysjyvävehnäjauhoja
2
rkl
vehnäleseitä
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
soodaa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
sokeria
1
dl
saksanpähkinöitä rouhittuna
voiteluun öljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja voitele donitsipellin kolot öljyllä.
  2. Sekoita öljy, piimä ja muna kulhossa sekaisin. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää nesteiden joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi mutta älä vaivaa.
  3. Lusikoi taikinaa donitsipellin koloihin reiluun puoleenväliin saakka. Paista uunissa noin 8–9 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.


Vinkki. Rasvainen saksanpähkinä sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja. Runsaan rasvapitoisuuden kääntöpuolena saksanpähkinät eivät säily kovin kauaa, vaan härskiintyvät helposti. Saksanpähkinäöljy sopii mainiosti salaatin maustajaksi.

Kommentit (0)