Banaanileipä on herkkua aina mutta vielä ihanampaa suklaahippujen ja -raitojen kera.
Suklaa-banaanileipä
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Rouhi pähkinät veitsellä niin, että joukkoon jää sattumia. Muussaa banaanit haarukalla. Sekoita pähkinät, banaani, munat, maito, öljy ja sokeri.
- Yhdistä kuivat aineet. Sekoita kaikki aineet nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta.
- Halkaise yksi banaani pitkittäin ja laita puolikkaat taikinan pinnalle. Kypsennä uunissa noin 55 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
- Nosta leipä vuoasta. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai kattilassa vesihauteessa. Valuta suklaa leivälle. Rouhi päälle muutama pähkinä.
Vinkki! Jos gluteenittomuus ei ole tarpeen, voit käyttää vaalean jauhoseoksen ja kaurajauhojen sijasta 4 1⁄2 dl vehnäjauhoja.