Banaanileipä on herkkua aina mutta vielä ihanampaa suklaahippujen ja -raitojen kera.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 palaa
20 min + 55 min
Helppo
Suklaa-banaanileipä
Ainesosat
1
dl
pekaanipähkinöitä
3
kypsää banaania
2
munaa
1
dl
maitoa
1⁄2
dl
öljyä
1⁄2
dl
sokeria
2
dl
vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
2
dl
gluteenittomia kaurajauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
kanelia
1⁄4
tl
suolaa
1
dl
suklaahippuja
Lisäksi
1
banaani
50
g
tummaa suklaata
1⁄2
dl
pekaanipähkinöitä
Vaiheet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Rouhi pähkinät veitsellä niin, että joukkoon jää sattumia. Muussaa banaanit haarukalla. Sekoita pähkinät, banaani, munat, maito, öljy ja sokeri.
- Yhdistä kuivat aineet. Sekoita kaikki aineet nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta.
- Halkaise yksi banaani pitkittäin ja laita puolikkaat taikinan pinnalle. Kypsennä uunissa noin 55 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
- Nosta leipä vuoasta. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai kattilassa vesihauteessa. Valuta suklaa leivälle. Rouhi päälle muutama pähkinä.
Vinkki! Jos gluteenittomuus ei ole tarpeen, voit käyttää vaalean jauhoseoksen ja kaurajauhojen sijasta 4 1⁄2 dl vehnäjauhoja.