Tahini-suklaamunat
Ainekset
Työvaiheet
-
Sulata voi kattilassa. Anna sen kiehua matalalla lämmöllä 15 minuuttia, muutaman kerran keittämisen aikana sekoitta en. Kun voisula alkaa punertua ja tuoksua paahteiselta, nosta kattila liedeltä. Lisää sokeri ja vaniljasokeri kattilaan, sekoita ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
-
Yhdistä jauhot, inkivääri ja ruokasooda. Siivilöi ne voi-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.
-
Muotoile taikina, kun se on vielä hieman lämmintä. Ota taikinaa joko isoon jälkiruokalusikkaan tai pienehköön keittolusikkaan, ja painele se tiiviiksi ja tasaiseksi. Irrota taikina varovasti lusikasta ja laita leivinpaperin päälle pellille kupera puoli ylöspäin. Tee koko taikina pikkuleiviksi samalla tavoin. Paista 175-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
-
Jaa tahini puolelle pikkuleivistä tasaiseksi kerrokseksi. Sulata valkosuklaa joko mikroaaltouunissa tai kattilassa vesihauteessa. Tiputa reilu pisara suklaata tahinitäytteen keskelle. Paina täytetty pikkuleipä yhteen täyttämättömän pikkuleivän kanssa.
-
Sulata tumma suklaa joko mikroaaltouunissa tai kattilassa vesihauteessa. Levitä sulaa suklaata veitsellä pikkuleivän toiselle puolelle ja jätä toinen puoli paljaaksi. Sulata valkosuklaa ja valuta raidoiksi tummasuklaan päälle. Anna suklaakuorrutusten kovettua noin puoli tuntia ennen tarjoamista.
Vinkki Pääsiäismunamaisen lopputuloksen kannalta lusikkaleipien valmistukseen kannattaa käyttää mahdollisimman syväpesäistä lusikkaa.