Haluatko leipoa jotain täydellistä? Tee pehmeä pulla, jonka kierteissä yhdistyvät vadelma ja tahini.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
3 kpl
45 min + kohotukset 1 h 10 min
Helppo
Tahini-vadelmapitkot
Ainesosat
5
dl
maitoa
50
g
tuorehiivaa
2
dl
sokeria
1
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
1
kananmuna
14–15
dl
vehnäjauhoja
200
g
huoneenlämpöistä voita
Täyte
2
dl
paistonkestävää vadelmamarmeladia
2
dl
tahinia
Kuorrute
2
rkl
vadelmamehua (tai vettä ja tippa vaaleanpunaista elintarvikeväriä)
n. 1
dl
tomusokeria
1
rkl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun
Vaiheet
- Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Sekoita sokeri, kardemumma ja suola nesteeseen. Lisää kananmuna ja noin 2/3 jauhoista. Alusta voi ja loput jauhoista taikinaan. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota liinan alla noin 40 minuuttia.
- Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli ne jauhotetulla alustalla ohuiksi neliöiksi (noin 30 x 30 cm). Levitä marmeladi levyille. Lusikoi tahini marmeladin päälle ja levitä tasaisesti. Pyöritä levyt tiiviiksi rulliksi. Leikkaa rullat pitkittäin halki niin, että ne jäävät toisesta päästä kiinni noin sentin matkalta. Kierrä letit toistensa ympärille pitkoksi ja nipistele päät tiukasti kiinni. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele kohonneet pitkot kananmunalla. Paista uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pitkot ovat kypsiä. Anna jäähtyä.
- Sekoita vadelmamehu ja tomusokeri kulhossa. Lusikoi kuorrute pitkoille ja ripottele siemenet päälle.