Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Makea leivonta
8:13 | 25.4.2020

Tahini-vadelmapitkot

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Haluatko leipoa jotain täydellistä? Tee pehmeä pulla, jonka kierteissä yhdistyvät vadelma ja tahini.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
3 kpl
45 min + kohotukset 1 h 10 min
Helppo

Tahini-vadelmapitkot

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

5
dl
maitoa
50
g
tuorehiivaa
2
dl
sokeria
1
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
1
kananmuna
14–15
dl
vehnäjauhoja
200
g
huoneenlämpöistä voita
Täyte
2
dl
paistonkestävää vadelmamarmeladia
2
dl
tahinia
Kuorrute
2
rkl
vadelmamehua (tai vettä ja tippa vaaleanpunaista elintarvikeväriä)
n. 1
dl
tomusokeria
1
rkl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun

Vaiheet

  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Sekoita sokeri, kardemumma ja suola nesteeseen. Lisää kananmuna ja noin 2/3 jauhoista. Alusta voi ja loput jauhoista taikinaan. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota liinan alla noin 40 minuuttia.
  2. Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli ne jauhotetulla alustalla ohuiksi neliöiksi (noin 30 x 30 cm). Levitä marmeladi levyille. Lusikoi tahini marmeladin päälle ja levitä tasaisesti. Pyöritä levyt tiiviiksi rulliksi. Leikkaa rullat pitkittäin halki niin, että ne jäävät toisesta päästä kiinni noin sentin matkalta. Kierrä letit toistensa ympärille pitkoksi ja nipistele päät tiukasti kiinni. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele kohonneet pitkot kananmunalla. Paista uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pitkot ovat kypsiä. Anna jäähtyä.
  4. Sekoita vadelmamehu ja tomusokeri kulhossa. Lusikoi kuorrute pitkoille ja ripottele siemenet päälle.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Pulla
Sokerileipuri
Viikonloppubistro
Kemut
leivonta
vadelma

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Maailman paras riisipuuro

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini