Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2182 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Haluatko leipoa jotain täydellistä? Tee pehmeä pulla, jonka kierteissä yhdistyvät vadelma ja tahini.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 kpl
Valmistusaika
45 min + kohotukset 1 h 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Tahini-vadelmapitkot

Ainekset

5
dl
maitoa
50
g
tuorehiivaa
2
dl
sokeria
1
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
1
kananmuna
14–15
dl
vehnäjauhoja
200
g
huoneenlämpöistä voita
Täyte
2
dl
paistonkestävää vadelmamarmeladia
2
dl
tahinia
Kuorrute
2
rkl
vadelmamehua (tai vettä ja tippa vaaleanpunaista elintarvikeväriä)
n. 1
dl
tomusokeria
1
rkl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun

Työvaiheet

  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Sekoita sokeri, kardemumma ja suola nesteeseen. Lisää kananmuna ja noin 2/3 jauhoista. Alusta voi ja loput jauhoista taikinaan. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota liinan alla noin 40 minuuttia.
  2. Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli ne jauhotetulla alustalla ohuiksi neliöiksi (noin 30 x 30 cm). Levitä marmeladi levyille. Lusikoi tahini marmeladin päälle ja levitä tasaisesti. Pyöritä levyt tiiviiksi rulliksi. Leikkaa rullat pitkittäin halki niin, että ne jäävät toisesta päästä kiinni noin sentin matkalta. Kierrä letit toistensa ympärille pitkoksi ja nipistele päät tiukasti kiinni. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele kohonneet pitkot kananmunalla. Paista uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pitkot ovat kypsiä. Anna jäähtyä.
  4. Sekoita vadelmamehu ja tomusokeri kulhossa. Lusikoi kuorrute pitkoille ja ripottele siemenet päälle.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2182 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Lauantaiksi kannattaa ostaa croissanteja tavallista enemmän, jotta niitä riittää sunnuntaiaamun herkkuvanukkaaseen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Croissant-vanukas

Ainekset

4
croissantia
200
g
jäisiä marjoja (esim. vadelmia, boysenmarjoja ja mustikkaa)
1
dl
sokeria
2
kananmunaa
2
dl
kevytkermaa
2
dl
maitoa
LISÄKSI
voita voiteluun
vaniljajäätelöä tai turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uunivuoka voilla.

  2. Leikkaa croissantit 4–6 osaan. Lado ne, marjat ja sokeri kerroksittain vuokaan. Vatkaa kananmunat, kerma ja maito keskenään kulhossa ja kaada vuokaan.

  3. Kypsennä paistosta uunissa noin 20–25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä pehmeän vaniljajäätelön tai vaniljasokerilla maustetun turkkilaisen jogurtin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2182 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Amerikkalaisessa juustokakussa juhlii maapähkinävoi. Sitä on täytteessä, kuorrutteessa ja koristeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
1 h 30 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinävoi-juustokakku

Ainekset

POHJA
150
g
(gluteenittomia) digestivekeksejä
50
g
voita
1
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
sokeria
TÄYTE
1
appelsiini
600
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
maapähkinävoita
1
dl
kevytkermaa
1
dl
sokeria
2
rkl
maissitärkkelysjauhoja
3
kananmunaa
KUORRUTUS
2
prk (à 125 g)
ranskankermaa
2
rkl
sokeria
1
rkl
maapähkinävoita
LISÄKSI
1
appelsiini
2
rkl
maapähkinävoita
2
rkl
suolapähkinöitä

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit pieneksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se kaakaojauheen ja sokerin kanssa keksimuruihin. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle. Painele keksiseos tiiviisti vuokaan ja laita jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pese appelsiini ja raasta kuoren keltainen osa isoon kulhoon. Purista ½ dl appelsiinimehua ja lisää se kulhoon. Lisää loput täytteen aineet ja sekoita vispilällä tai sähkövatkaimella tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjalle ja kypsennä kakkua uunissa 1 tunti. Anna jäähtyä vuoassa.

  3. Sekoita kuorrutuksen aineet kulhossa. Irrota kakku vuoasta ja levitä kuorrutus kakulle.

  4. Kuori appelsiini terävällä veitsellä niin, että myös lohkoja suojaava kalvo irtoaa. Viipaloi ja paloittele appelsiini ja koristele kakku viipaleilla. Valuta maapähkinävoita rennosti appelsiiniviipaleille. Rouhi suolapähkinät ja ripottele kakulle.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Voileipäkakku kannattaa tehdä tarjoilua edeltävän päivänä, jotta se ehtii kunnolla mehevöityä. Tässä herkussa on täytteenä tsatsikia ja savulammasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15
Valmistusaika
90 min
Vaikeustaso
Helppo

Keväänvihreä voileipäkakku

Ainekset

20
palaa tummaa paahtoleipää (noin 500 g:n paketti)
KOSTUTUKSEEN
1
dl
maitoa tai kasvislientä
TSATSIKITÄYTE
1
iso tai 2 pientä kurkkua
2
tl
punaviinietikkaa
3
tl
suolaa
2
tl
mustapippuria
300
g
paksua turkkilaista jogurttia
1
nippu
tuoretta minttua hienonnettuna
1
nippu
tilliä hienonnettuna
1
sitruunan kuori hienoksi raastettuna
1
valkosipulinkynsi raasteena
SAVULAMMASTÄYTE
1
punasipuli
1
sitruunan mehu
2
tl
sokeria
400
g
kylmäsavulammasta hienonnettuna
120
g
smetanaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
tl
oreganoa
1
tl
sitruunapippuria
1–2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
KORISTELUUN
2
dl
vispikermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
tl
oreganoa
2
tl
mustapippuria
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
2
pkt
sokeriherneenpalkoja

Työvaiheet

  1. Aloita voileipäkakun valmistaminen leikkaamalla leipien reunat ohuelti pois.
  2. Valmista tsatsikitäyte raastamalla kurkku. Laita kurkkuraaste valumaan kulhon päälle siivilään ja lisää kurkun joukkoon jo tässä vaiheessa viinietikka, suola ja pippuri. Sekoita ja laita kevyt paino (esimerkiksi kulho) päälle.
  3. Kun kurkkuraaste ei enää tunnu vetiseltä, laita raaste puhtaaseen kulhoon ja sekoita joukkoon jogurtti, minttu, tilli, sitruunankuoriraaste ja valkosipuli. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
  4. Aloita lammastäytteen tekeminen hienontamalla punasipuli kulhoon. Purista päälle sitruunamehua. Sekoita joukkoon sokeri. Jätä odottamaan.
  5. Hienonna kylmäsavulammas pieniksi paloiksi.
  6. Vatkaa smetana ja tuorejuusto toisessa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi vispilällä. Lisää lammas ja mausteet.
  7. Kaada sipuleista neste pois ja lisää sipulit lammastäytteen joukkoon. Sekoita, tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.
  8. Aloita kakun täyttäminen asettamalla 4 paahtoleipäsiivua suorakaiteenmuotoiseen leipävuokaan, jonka olet vuorannut kelmulla. (Kakun voi koota myös ilman vuokaa tekemällä kelmusta sille napakan kääreen.)
  9. Lisää ensimmäiseen väliin puolet tsatsikitäytteestä. Tsatsikikerrosta ei tarvitse kostuttaa, sillä kurkusta irtoaa vielä nestettä. Lado täytteen päälle kerros paahtoleipää. Kostuta kevyesti maidolla tai kasvisliemellä pullasutia apuna käyttäen ja laita päälle puolet lammastäytteestä. Jatka täyttämistä siten, että seuraavaan kerrokseen laitat tsatsikitäytettä ja viimeiseen kerrokseen lammastäytettä. Laita viimeisen kerroksen päälle vielä leipäsiivuja ja kostuta kevyesti.
  10. Laita voileipäkakun pinnalle kerros kelmua ja nosta kakku jääkaappiin vetäytymään yöksi.
  11. Kumoa kakku seuraavana päivänä vuoasta tarjoiluastialle ja poista kelmu pinnalta. Voit tarvittaessa siistiä reunat veitsellä.
  12. Valmista kuorrute vatkaamalla kerma, tuorejuusto ja mausteet vaahdoksi. Levitä kuorrutetta kakun pinnalle ja sivuille.
  13. Leikkaa sokeriherneet pitkittäin viipaleiksi ja laita kakun pinnalle.

Kommentit (0)

Tämä piirakka on helppo, perinteinen ja uskomattoman maukas. Rapean pohjan päällä on herkullisen kermainen täyte, jossa maistuu muun muassa purjo ja savukinkku. Kinkkipiirakka sopii vallan mainiosti sekä arkiseen ruokailuun vihersalaatin seuralaiseksi että juhlapöytään!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
20 min + paistaminen 35 min
Vaikeustaso
Helppo

Quiche lorraine eli ranskalainen kinkkupiirakka

Ainekset

Pohja:
100
g
voita
3
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
kauraleseitä
1/2
tl
leivinjauhetta
3/4
tl
suolaa
100
g
maitorahkaa
Täyte:
1
pienehkö
purjo (n. 150g)
1
rkl
voita
200
g
(savupalvi)kinkkua
2
rkl
tuoretta timjamia
175
g
(punaleima-emmental)juustoraastetta
1
tl
mustapippuria myllystä
3/4
tl
suolaa
100
g
ranskankermaa
3
kpl
kananmunia
2
dl
ruokakermaa
viimeistelyyn
rucolaa

Työvaiheet

Nypi voi, jauhot, kauraleseet, leivinjauhe ja suola murumaiseksi seokseksi.
Sekoita voi-jauhoseokseen maitorahka, ja muotoile taikinasta tasainen pallo.
Painele taikina voidellun piirasvuoan (halkaisijaltaan n. 30 cm) pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen.
Halutessasi voit laittaa pohjan päälle leivinpaperin ja painoksi esim. kuivattuja herneitä jotteivat reunat valahda esipaistamisen aikana.
Esipaista piiraspohjaa 15 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

Piirapohjan paistuessa valmista täyte.
Halkaise purjo ja huuhtele se huolellisesti.
Hienonna purjo ja kuullota se voissa pehmeäksi.
Kuutioi kinkku ja hienonna timjami.
Kaada kulhoon kuullotettu purjo, kuutioitu kinkku, hienonnettu timjami ja juustoraaste.
Mausta pippurilla ja suolalla ja lisää joukkoon ranskankerma, kananmunat ja ruokakerma.
Sekoita täyte tasaiseksi ja kaada se esipaistetun piiraspohjan päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
Lopuksi laita uuni jälkilämmölle ja jätä piiras uuniin vielä kymmeneksi minuutiksi.
Anna piiraan jäähtyä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilemista.
Juuri ennen tarjoilemista viimeistele piirakka rucolalla.

Kommentit (0)