Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
n. 50 kpl, 700 g
30 min + yön yli
Helppo
Tummat piparit
Ainesosat
1
dl
siirappia
1
dl
sokeria
2
tl
kanelia
1
tl
inkivääriä
1
tl
neilikkaa
125
g
voita
4½–5
dl
vehnäjauhoja
1
tl
ruokasoodaa
1
muna
Vaiheet
- Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa. Lisää rasva ja sekoittele, kunnes se sulaa. Anna jäähtyä haaleaksi.
- Yhdistä vehnäjauhot ja sooda. Lisää siirappi-mausteseokseen jauhot sekä muna. Sekoita hyvin.
- Peitä taikina kelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään yön yli.
- Ota taikinasta noin kolmannes kerrallaan ja kauli levyksi jauhotetulla pöydällä. Ota muotilla taikinasta pipareita, esimerkiksi kyyhkysiä ja sydämiä. Nosta ne leivinpaperille. Paista samalla pellillä suunnilleen samankokoisia pipareita.
- Paista pipareita 200 asteessa 5–8 minuuttia paksuudesta ja koosta riippuen. Tarkkaile kypsymistä!