Tuplavaniljapiiraasta tulee kesäsi hitti-leivonnainen! Täyte tehdään ilman lisäsokeria vaniljajugurtilla.
Tuplavaniljapiiras
Ainekset
Työvaiheet
-
Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat vatkaten ja lopuksi jauhot ja kardemumma. Jaa taikina kahteen osaan ja lisää päälle tulevaan taikinaan 1 dl jauhoja. Siirrä taikinat kylmään puoleksi tunniksi.
-
Levitä pohjataikina vuokaan (25 x 30 cm). Kaada keskenään sekoitetut munat ja jugurtti pohjalle. Levitä marjat täytteelle.
-
Kauli päälle tuleva taikina levyksi. Leikkaa veitsellä noin 1 cm:n levyisiä suikaleita ja asettele ne piiraan päälle ristikoksi. Leikkaa 4 suikaletta vuuan reunoille ja peitä ristikon saumakohdat. Ota muotilla taikinasta kukkia tai muita kuvioita ristikon koristeiksi.
-
Siirrä piiras pakastimeen 15 minuutiksi. Voitele kylmenneen piiraan pinta munalla ja ripottele sokeria päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30–40 minuuttia.
-
Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön ja vaahterasiirapin kanssa.