
Nyhtöpullan kantaäiti on kotoisin Unkarista. Nauti pulla uunilämpimänä vaniljakastikkeen kanssa.
Unkarilainen nyhtöpulla
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna maito ja pikakahvi 37-asteiseksi. Liuota hiiva joukkoon.
-
Laita jauhot, sokeri ja suola yleiskoneen kulhoon. Erottele kulhoon keltuaiset ja lisää voi. Lisää hiivaseos ja vaivaa noin 4 minuuttia. Voit myös vaivata taikinan käsin.
-
Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia.
-
Voitele kakkuvuoka (Ø 22 cm) ja peitä pohja leivinpaperilla.
-
Rouhi pähkinät ja sekoita sokerin kanssa yhteen. Sulata voi.
-
Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja taputtele 2 cm:n levyksi. Leikkaa levystä pyöreällä muotilla (Ø 4–5 cm) paloja. Kokoa taikinan rippeet palloksi, litistä ja leikkaa loput pullapalat. Paloja tulee yhteensä 30.
-
Kasta pullapalat voihin ja pyörittele sitten pähkinä-sokerissa. Lado pullat vuokaan kerroksittain. Jätä pullien väliin kohoamisvaraa. Kohota peitettynä noin 10 minuuttia. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
-
Paista uunissa 30–35 minuuttia, kunnes pulla on kullankeltainen pinnaltaan. Jäähdytä vuoassa noin 15 minuuttia ja kumoa pulla lautaselle. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa.