Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Makea leivonta
12:00 | 17.12.2021

Unkarilainen nyhtöpulla

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Nyhtöpullan kantaäiti on kotoisin Unkarista. Nauti pulla uunilämpimänä vaniljakastikkeen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 annosta / 1 pullakakku
n. 1 t + kohotus 50 min
Keskivaikea

Unkarilainen nyhtöpulla

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
dl
maitoa
1
rkl
pikakahvijauhetta
25
g
tuorehiivaa
5
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
sokeria
1
maustemitallinen suolaa
2
kananmunaa
2
rkl
huoneenlämpöistä voita
Lisäksi
3
dl
pekaanipähkinöitä
1
dl
ruokokidesokeria
125
g
voita

Vaiheet

  1. Kuumenna maito ja pikakahvi 37-asteiseksi. Liuota hiiva joukkoon.

  2. Laita jauhot, sokeri ja suola yleiskoneen kulhoon. Erottele kulhoon keltuaiset ja lisää voi. Lisää hiivaseos ja vaivaa noin 4 minuuttia. Voit myös vaivata taikinan käsin.

  3. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia.

  4. Voitele kakkuvuoka (Ø 22 cm) ja peitä pohja leivinpaperilla.

  5. Rouhi pähkinät ja sekoita sokerin kanssa yhteen. Sulata voi.

  6. Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja taputtele 2 cm:n levyksi. Leikkaa levystä pyöreällä muotilla (Ø 4–5 cm) paloja. Kokoa taikinan rippeet palloksi, litistä ja leikkaa loput pullapalat. Paloja tulee yhteensä 30.

  7. Kasta pullapalat voihin ja pyörittele sitten pähkinä-sokerissa. Lado pullat vuokaan kerroksittain. Jätä pullien väliin kohoamisvaraa. Kohota peitettynä noin 10 minuuttia. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

  8. Paista uunissa 30–35 minuuttia, kunnes pulla on kullankeltainen pinnaltaan. Jäähdytä vuoassa noin 15 minuuttia ja kumoa pulla lautaselle. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Sokerileipuri
makea leivonta
Kemut
leivonta
joulu
Pulla

Suosituimmat

Taatelikakku

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Saaristolaisleipä

Hasselbackan punajuuret

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini