Emilia Soppa365 on lisännyt 30 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Vähän vähemmän mausteita, enemmän kinuskimaista makua ja rapeutta. Vaaleat piparit ovat hyvä vaihtoehto perinteisille tummille piparkakuille. Älä unohda suolaa, se antaa pipareihin herkullisen maun!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 100 kpl
Valmistusaika
2 t + 10 t taikinan tekeytyminen

Vaaleat piparkakut

Ainekset

dl
vaaleaa (luomu)siirappia
2
dl
sokeria
tl
kanelia
1
tl
inkivääriä
1
tl
jauhettua kardemummaa
½
tl
neilikkaa
tl
pomeranssinkuorta)
½
tl
suolaa
250
g
voita
1
muna
7½-8
dl
vehnäjauhoja
2
tl
soodaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna seoksen poreilla hyvin miedolla lämmöllä 5 minuuttia ilman kantta. Lisää kylmä voi nokareina ja anna sen sulaa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
  2. Lisää muna jäähtyneeseen seokseen.
  3. Sekoita puolet jauhoista soodan kanssa. Lisää ne siirappiseokseen ja sekoita tasaiseksi. Sekoita loput jauhot joukkoon.
  4. Kaada taikina toiseen astiaan ja nosta peitettynä jääkaappiin. Anna tekeytyä seuraavaan päivään.
  5. Ota taikinaa kylmästä leivottavaksi pieni pala kerrallaan. Muotoile kylmä taikina käsin hieman pehmeämmäksi. Kauli se jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi ja ota muotilla pipareita leivinpaperin päälle pellille. Kylmän taikinan kauliminen vaatii voimia, mutta se irtoaa alustasta ongelmitta. Paista samankokoiset piparit mieluiten samalla pellillä.
  6. Paista pipareita 200-asteisessa uunissa niiden koosta riippuen noin 5 minuuttia. Huomaa, että myös nämä piparit tummuvat, jos paistaa kauan! Piparit ovat valmiita, kun ne ovat laskeutuneet kohoamisensa jälkeen tasaisiksi. Vetäise valmiit piparit kuumalta pelliltä leivinpaperin avulla tasaiselle alustalle jäähtymään, niin niiden kypsyminen pysähtyy ja piparit jähmettyvät.
  7. Anna jäähtyä. Säilytä tiiviissä rasiassa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 17 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Ainekset
300 g
raparperia
1 dl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
TAIKINA
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
kanelia
1/2 tl
jauhettua inkivääriä
1 1/2 dl
sokeria
150 g
margariinia
1 kpl
kananmuna...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1959 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Raparperin ja ruusuveden makuinen kukkakku saa hunnuksen koko kedollisen kukkasia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kukkaniittykakku

Ainekset

2
dl
raparperia kuutioina
1/2
dl
vettä
4
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
ruusuvettä
2
kananmunaa
2
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
ruokasoodaa
1/2
tl
suolaa
Kuorrutus
50
g
voita
1
pkt (200 g)
tuorejuustoa
2 1/2
dl
tomusokeria
1
tl
ruusuvettä
5-6
dl
syötäviä kukkia (orvokki, apila, pelargonia, ruiskukka, krassi, kissankello, päivänkakkara, rautayrtti, ruusu)

Työvaiheet

  1. Keitä raparperi vedessä pehmeäksi. Lisää öljy ja ruusuvesi, soseuta ja anna jäähtyä.
  2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Yhdistä kuivat ainekset kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet munavaahtoon muutamassa erässä nostellen. Lisää raparperisose ja sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle reunalliselle uunipellille. Paista uunissa 20–25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
  4. Tee kuorrutus. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa voi ja tuorejuusto kuohkeaksi, lisää tomusokeria sähkövatkaimen hitaalla asetuksella vatkaten. Sekoita ruusuvesi ja 2 dl kukkia kuorrutteeseen. Jätä loput kukat koristeluun.
  5. Puolita kakkupohja. Levitä kolmasosa kuorrutuksesta toiselle kakkulevylle, nosta toinen levy päälle ja levitä loppu kuorrute kakulle. Koristele kakku kauttaaltaan kukilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1959 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Paista kakkupohja uunivuoassa, hunnuta jogurtilla virkistetyllä kermavaahdolla ja koristele marjoilla, niin saat uudenlaisen haastajan perinteiselle täytekakulle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
30 min + kypsennys 50 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Vuokakakku

Ainekset

200
g
voita
2
dl
sokeria
3
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
100
g
valkosuklaata rouheena
½
dl
pistaasipähkinää rouhetta
Päälle
2
dl
kuohukermaa
1
dl
turkkilaista jogurttia
½
dl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
8
dl
marjoja tai hedelmiä

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (ø 24 cm).
  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.
  3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suk­laarouhe ja pistaasit. Kääntele seos nopeasti taikinaan.
  4. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunin alatasossa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä noin 15 minuut­tia vuoassaan.
  5. Vaahdota kerma. Lisää jogurtti ja sokerit. Lusikoi seos jäähtyneelle kakulle. Koristele marjoilla.

Kommentit (3)

Vierailija

Hieno oivallus, jos tarvii kuljetella kakkua jonnekn, kaipaako kakkuosa kostutusta...

NamNamNam

Tuota pitää kokeilla! Jos marjat laittaa kakun päälle jo ennen kermaa tai suurimman osan niistä, kostuttavat ne kakkua, ainakin pakastemarjat. Ja sitten kerma-jogurttia päälle ja sitten vielä loput marjat koristeeksi. Wau!

Tarkkana kuin porkkana

Vaikuttaa hyvältä. Jos on teflonvuoka, ei voi lusikalla ottaa kakkua, koska se naarmuttaa vuokaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Perinteisen raparperipiirakan haastaja on tässä! Inkivääriset jälkkäripizzat pitävät huolen siitä, ettei kukaan jää grillibileissä nälkäiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 pizzaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-inkivääripizzat

Ainekset

½
pkt (25 g)
hiivaa
2
dl
vettä
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
5
dl
durumvehnäjauhoja
Täyte
500
g
raparperia
pala
tuoretta inkivääriä
2
vaniljatankoa
50
g
voita
1
dl
sokeria
½
tl
kardemummaa
300
g
turkkilaista jogurttia
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Vatkaa joukkoon öljy, sokeri, suola ja puolet jauhoista. Vaivaa taikinaan loput jauhot. Jatka vaivaamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopussa kämmeneen tilkka öljyä, niin taikinaa on helpompi käsitellä. Anna kohota puoli tuntia.
  2. Huuhdo ja paloittele raparperit reiluiksi pätkiksi. Halkaise paksuimmat varret pitkittäin.
  3. Kuori ja leikkaa inkivääri lastuiksi. Halkaise vaniljatangot. Sulata voi pannulla ja sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, vaniljatangot ja inkivääri. Lisää raparperit ja paista 5 minuuttia käännellen, kunnes ne pehmenevät. Anna jäähtyä peittämättä, jolloin enin kosteus haihtuu.
  4. Jaa pizzataikina 8 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja taputtele ohuiksi annospizzoiksi jauhojen avulla.
  5. Kuumenna grilli ja nosta pizzat kuumalle parilalle. Grillaa pohja rapeaksi, mikä vie kuumuudesta riippuen 3–5 minuuttia. Käännä pizzat ympäri ja grillaa myös toiselta puolelta.
  6. Sipaise paistamisen aikana pinnalle nokare sokerilla maustettua turkkilaista jugurttia ja lisää paistettua raparperia. Nosta pizzat lautasille ja viimeistele pannun pohjalle jääneellä raparperin mausteliemellä.

Kommentit (1)

Jantero

Ei ole oikein nimittää mitä tahansa lättyjä pizzaksi. Kutsukaa pannukakuksi, piiraaksi tai vaikka pitsaksi mutta ei pizza.