Vähän vähemmän mausteita, enemmän kinuskimaista makua ja rapeutta. Vaaleat piparit ovat hyvä vaihtoehto perinteisille tummille piparkakuille. Älä unohda suolaa, se antaa pipareihin herkullisen maun!
Vaaleat piparkakut
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna seoksen poreilla hyvin miedolla lämmöllä 5 minuuttia ilman kantta. Lisää kylmä voi nokareina ja anna sen sulaa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
- Lisää muna jäähtyneeseen seokseen.
- Sekoita puolet jauhoista soodan kanssa. Lisää ne siirappiseokseen ja sekoita tasaiseksi. Sekoita loput jauhot joukkoon.
- Kaada taikina toiseen astiaan ja nosta peitettynä jääkaappiin. Anna tekeytyä seuraavaan päivään.
- Ota taikinaa kylmästä leivottavaksi pieni pala kerrallaan. Muotoile kylmä taikina käsin hieman pehmeämmäksi. Kauli se jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi ja ota muotilla pipareita leivinpaperin päälle pellille. Kylmän taikinan kauliminen vaatii voimia, mutta se irtoaa alustasta ongelmitta. Paista samankokoiset piparit mieluiten samalla pellillä.
- Paista pipareita 200-asteisessa uunissa niiden koosta riippuen noin 5 minuuttia. Huomaa, että myös nämä piparit tummuvat, jos paistaa kauan! Piparit ovat valmiita, kun ne ovat laskeutuneet kohoamisensa jälkeen tasaisiksi. Vetäise valmiit piparit kuumalta pelliltä leivinpaperin avulla tasaiselle alustalle jäähtymään, niin niiden kypsyminen pysähtyy ja piparit jähmettyvät.
- Anna jäähtyä. Säilytä tiiviissä rasiassa.