Helppo valkosuklaakakku on brownien blondi vaihtoehto.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 palaa
20 min + 25 min
Helppo
Valkosuklaa-popcornkakku
Ainesosat
200
g
valkosuklaata
150
g
voita
4
munaa
1½
dl
sokeria
1
dl
perunajauhoja
1
limetin kuori
3
dl
popcornia
1
dl
suolapähkinöitä
Limetti-kinuskikastike
2
dl
kuohukermaa
1
dl
fariinisokeria
½
limetin mehu
Vaiheet
- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Siivilöi joukkoon perunajauhot. Pese limetti kuumalla vedellä. Raasta kuori taikinaan. Sekoita joukkoon jäähtynyt suklaa-voiseos.
- Kaada taikina vuokaan (n. 22 cm x 28 cm). Ripottele päälle popcornit. Paista kakku mehevän kypsäksi, noin 25 minuuttia.
- Valmista kinuskikastike. Keitä kermaa ja sokeria paksupohjaisessa kattilassa 5–10 minuuttia välillä sekoittaen. Purista joukkoon limetin mehu, kun kastike saostuu.
- Paahda ja rouhi pähkinät ja lisää ne kypsälle kakulle. Valuta pinnalle jäähtynyttä kinuskikastiketta.