Joulunajan makeiset sopivat myös leivontaan.
Valkosuklaaruudut
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele tai vuoraa leivinpaperilla noin 30x25 sentin piirasvuoka.
-
Raasta limettien vihreä kuoriosa ja purista mehut. Halkaise vihreät kuulat.
-
Laita voi ja suklaa kattilaan ja sulata ne miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä hetki ja sekoita joukkoon limetin mehu ja kuoriraaste.
-
Yhdistä kulhossa jauhot, sokerit, mausteet ja leivinjauhe. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos ja lisää lopuksi munat yksitellen.
-
Kumoa taikina vuokaan ja kypsennä uunissa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja laita vihreät kuulat hieman kypsyneen taikinan pinnalle. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä vielä 15–20 minuuttia.