Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 130 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Maukas artisokkapiirakka maistuu vieraille, koristeilla tai ilman. Täyteläinen piirakka sopii loistavasti esimerkiksi pikkujoulujen herkkupöytiin.

Täyteläinen ja juustoinen piirakka on takuuvarma valinta glögin seuraan. Tällä kertaa piirakan täytteeksi lisätään artisokansydämiä, jotka antavat makuun hapokkuutta ja keveyttä. Artisokat lisätään piirakkaan vasta täytteen päälle, jolloin niiden kaunis muoto erottuu piirakasta parhaiten.

Sitruuna tuo tuhdin juustoiseen piirakkaan ihanaa raikkautta. Täytteen sipulit ja valkosipulit kannattaa kuullottaa kevyesti pannulla ja jäähdyttää ennen kuin ne sekoittaa yhteen muiden ainesten kanssa.

Piirakkapohja valmistuu helposti nyppimällä ensin jauhot ja voi sekaisin. Emmental-raaste tuo piirakkapohjaan mehevää makua ja rakennetta.

Simppeli suolainen piirakka saa uutta ilmettä, kun kuvioit pinnan. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ja paina lasilla ympyröitä taikinaan. Paina pienemmällä lasilla toinen ympyrä keskelle ja irrota rinkulat. Leikkaa yhdestä kohdasta auki ja pujota toisiinsa. Asettele ''taikinaketju'' koko piirakan pinnalle tai peitä vain osa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Juustoinen artisokkapiirakka

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
150
g
kylmää voita
100
g
emmentalraastetta
2
rkl
vettä
Täyte
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
voita
3
kananmunaa
½
sitruunan mehu
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
2
dl
kuohukermaa
100
g
emmentalraastetta
1
tlk
artisokansydämiä
Kuviointi
100
g
kylmää voita
3
dl
erikoisvehnäjauhoja
1/2
tl
suolaa
1
kananmuna
2
rkl
vettä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. 
  2. Tee ensin kuviotaikina. Kuutioi voi ja nypi jauhot ja suola joukkoon käsin. Lisää lopuksi kananmuna ja vesi ja sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin. 
  3. Mittaa jauhot kulhoon. Kuutioi voi ja nypi joukkoon. Lisää juustoraaste ja vesi, ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Siirrä taikina jääkaappiin noin 10 minuutiksi.
  4. Tee täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota voissa pannulla 5 minuuttia. Siirrä sivuun ja anna jäähtyä.
  5. Taputtele sillä aikaa taikina piirakkavuon pohjalle ja reunoille.
  6. Vatkaa täytteen munat rikki ja sekoita kaikki ainekset artisokkia lukuun ottamatta keskenään. 
  7. Kaada täyte pohjan päälle. Valuta ja viipaloi tai puolita artisokan sydämet. Nosta päällimmäiseksi. 
  8. Kauli kuviointitaikina jauhotetulla alustalla ja koristele piirakka. Voitele kuviointitaikina ja paista noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on kullanruskea. 
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kasaa lounasvohvelin päälle avokadoa ja kananmunaa. Jos nälkä on isompi, voi munia paistaa tuplat. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + taikinan turvotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Täytetty kauravohveli

Ainekset

TAIKINA
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
2
dl
kauramaitoa
1
kananmuna
1
rkl
öljyä
AVOKADOTAHNA
2
kypsää avokadoa
1
rkl
sitruunamehua
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
4
kananmunaa
paistamiseen öljyä
½
tl
suolaa
2
kevätsipulia
2
dl
versoja tai ituja
(chilikastiketta kuten Srirachaa tai tabascoa)

Työvaiheet

  1. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita joukkoon kauramaito, muna ja öljy. Anna turvota huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

  2. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi sisus kulhoon. Muussaa avokado rouheaksi soseeksi haarukalla. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita avokadon joukkoon yhdessä sitruunamehun ja suolan kanssa.

  3. Paista taikinasta kuumalla vohveliraudalla neljä rapeareunaista vohvelia. Paista yhtä aikaa munat pannulla tilkassa öljyä. Ripottele suolaa munille.

  4. Leikkaa kevätsipulit viipaleiksi.

  5. Lusikoi avokadotahnaa lämpimälle vohvelille ja nosta paistettu kananmuna tahnan päälle. Ripottele päälle kevätsipulia, versoja ja chilikastiketta maun mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.