Helsingin Sanomat on lisännyt 136 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elvi Rista

Ihanassa suolaisenmakeassa galetessa maistuvat karamellisoitu sipuli ja omenat. Tarjoa piiras teen kanssa iltapalana tai salaatin kera pienenä lounaana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 min + 30 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Omena-sipuligalette

Ainekset

Taikina
dl
vehnäjauhoja
2
dl
ohrajauhoja
1
tl
suolaa
dl
vettä
¾
dl
rypsiöljyä
Täytteet
2
(yhteensä 400 g)
isohkoa sipulia
2–3
rkl
rypsiöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
kuivattua timjamia
2
dl
maukasta juustoraastetta (esimerkiksi gruyère)
3–4
pientä omenaa
150
g
pehmeää vuohenjuustoa

Työvaiheet

  1. Tee taikina. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää vesi ja öljy ja sekoita nopeasti taikinaksi. Peitä taikinakulho kelmulla ja nosta jääkaappiin runsaaksi puoleksi tunniksi.
  2. Kuori sipulit. Puolita sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljyä isossa pannussa ja nosta sipulit pannulle. Paistele sipuleita hetki, mausta sitten sokerilla, suolalla ja timjamilla. Jatka paistamista keskilämmöllä, kunnes sipuli on pehmeää ja kauniin ruskeaa. (Voit lisätä pannulle loppuvaiheessa tilkan vettä, jos seos tuntuu kuivuvan liikaa.) Jätä paistunut sipuli jäähtymään.
  3. Raasta juusto. Huuhtele omenat, poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.
  4. Kasta taikinapallo jauhoihin ja laita leivinpaperille. Kauli taikina leivinpaperin päällä isoksi ohueksi pyöryläksi. Nosta leivinpaperi taikinoineen pellin päälle.
  5. Levitä taikinapyörylälle noin 100 grammaa vuohenjuustoa lusikalla, mutta jätä reunoihin noin 2½ cm:n tyhjä kaistale, joka käännetään lopuksi täytteiden päälle.
  6. Ripottele vuohenjuuston päälle 1½ dl juustoraastetta. Levitä sipulit ja omenaviipaleet juustojen päälle. Lusikoi loput vuohenjuustosta sinne tänne. Käännä reunataikina täytteiden päälle. Nosta piiras 200-asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi. Laita loput juustoraasteesta pintaan viimeiseksi 8 minuutiksi. Kun otat galeten uunista, peitä se puhtaalla keittiöpyyhkeellä tai foliolla, jotta piiras ei kuivu.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Aaisalaisista keittiöistä tutut siitakesienet istuvat hyvin myös saksalaistyyliseen liekkipiirakkaan. Voit valmistaa saman piirakan myös suppiksista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + taikinan vetäytyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Liekkipiiras siitakesienistä

Ainekset

Pohja
4
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
1
kananmuna
1
dl
vettä
1+1
rkl
oliiviöljyä
Täyte
1
rs (100 g)
siitakesieniä
1
punasipulia
1
omena
2
oksaa
rosmariinia
1
rs (150 g)
ranskankermaa
100
g
kylmäsavulohta siivuina
2
oksaa
rosmariinia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa kaikki pohjan ainekset ja vaivaa taikina tasaiseksi. Voitele taikinapallo ruokalusikallisella öljyä ja kääri se tuorekelmuun. Anna vetäytyä jääkaapissa noin tunnin ajan.

  2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita tyhjä uunipelti uuniin kuumenemaan.

  3. Kauli taikina leivinpaperin päällä isoksi ja ohueksi, pellin kokoiseksi levyksi. Viipaloi sienet, kuori ja suikaloi sipulit ja omena. Hienonna rosmariini.

  4. Mausta ranskankerma suolalla ja pippurilla ja levitä se pohjan päälle. Laita sienet, sipulit, omena ja kylmäsavulohi siivuina pinnalle. Ripottele päälle vielä rosmariinia.

  5. Ota kuuma pelti uunista ja vedä täytetty pohja leivinpaperin avulla pellille. Paista piirasta kuumassa uunissa 8–10 minuuttia, kunnes taikinareunat hieman tummuvat.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 703 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Raasta kovahkot omenat teeleipätaikinaan. Saat pellillisen mehevän rieskamaisia leipäsiä. Nämä leivät onnistuvat koululaisiltakin!

Vinkki! Makeahkot omena-teeleivät maistuvat ihanilta sinihomejuuston kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
9 kpl
Valmistusaika
10 min + 15 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Omena-teeleivät

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
2
dl
puurohiutaleita (esim. kaura- tai neljän viljan hiutaleita)
1
dl
grahamjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
¾
tl
suolaa
2
dl
maitoa
½
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
2–4
(300 g)
kirpeää omenaa raastettuna
pähkinöitä rouhittuna

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, öljy ja omenaraaste.
  2. Jaa seos leivinpaperin päälle pellille yhdeksäksi kasaksi. Taputtele kasat lusikalla ohuiksi leipäsiksi. Ripottele päälle rouhittuja pähkinöitä.
  3. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä. 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuka sanoi, että pohjassa on oltava jauhoja? Näiden pikkupiiraiden pohjat tehdään pelkästä perunasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pikkupiirasta
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kolmen kaalin kinkkupiiraat

Ainekset

4
isoa (à 100 g)
perunaa (yleisperuna)
2
rkl
voita
Kinkkutäyte
150
g
palvikinkkua
2
dl
emmentalia tai muuta vahvaa juustoa raasteena
1
kananmuna
150
g
ranskankermaa
2
tl
maissitärkkelysjauhoja
Paahdetut kaalit
5
lehtikaalin lehteä
½
pientä (vihreää) kukkakaalia
4
varsiparsakaalia eli broccolinia
4
ruusukaalia
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori perunat ja viipaloi ne mahdollisimman ohuiksi. Älä huuhtele viipaleita, sillä tärkkelys pitää pohjan koossa. Lado viipaleet uunipellille limittäin neljäksi piiraspohjaksi (Ø noin 10–15 cm). Sulata voi ja voitele sillä perunapohjat. Esikypsennä uunissa 10 minuuttia ja valmistele sillä aikaa kinkkutäyte ja kaalit.

  2. Kuutioi kinkku. Sekoita kinkku, juustoraaste, muna, ranskankerma ja maissitärkkelys kulhossa tasaiseksi.

  3. Revi lehtikaalin lehdet ja kukkakaali suupaloiksi. Halkaise broccolinit ja lohko ruusukaalit neljään osaan. Laita kaikki kaalit tyhjään kulhoon ja sekoita öljy ja suola joukkoon.

  4. Jaa kinkkutäyte perunapohjille. Levitä kaalit pellille piiraiden ympärille ja laita pelti uuniin 15 minuutiksi.

  5. Jaa paahdetut kaalit kinkkupiiraille ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Nämä ovat erittäin helppo ja nopea valmistaa ja lisäksi vielä maukkaan hyvää, koska marinadi käytetään kastikkeen valmistuksessa makua antamaan. Helpottaa ruoanlaittoa erittäin paljon. Sopii paistettujen perunoiden, riisin ja pastan seuraksi esim.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Hunajaiset broilerisisäfileepihvit marinadikastikkeessa

Ainekset

500
g
Kariniemen Kananpojan Hunaja sisäfileepihvi (8 - 11 kpl), marinadissa
2
dl
Planti Cooking Original (kaurakermavalmiste)/kermaa
1
rkl
vehnäjauhoja suurusteeksi, jos käyttää vain kermaa
hivenen
pippurisekoitetta
0,5
tl
suolaa
rasvaa paistamiseen sopivasti

Työvaiheet

Ota huoneen lämpöön ajoissa fileepihvit, paista sitten kuumalla pannulla juoksevassa rasvassa nopeasti, että ovat saaneet paistopintaan väriä, ei saa antaa kuivua paistaessa, vaikka kahdessa erässä jos on pieni paistinpannu.

Laita paistetut fileepihvit sopivaan kattilaan ja lisää hiukan pannulle kylmää vettä ja anna vähän kiehahtaa, lisää se antamaan makua kastikkeeseen, lisää sitten rasiaan jäänyt marinadi joukkoon, mikä tuli fileepihvien mukana, sekä kaurakermavalmiste tai kermaa johon on sekoitettu 1 rkl vehnäjauhoja suurusteeksi, sekoittele vähän ja lisää suola ja pippurisekoitusta hivenen. Sekoita ja keitä hiljalleen n. 10 min. Ja eikun syömään, niin nopeasti valmistuu maukkaat broilerifileepihvit marinadikastikkeessa.

Kommentit (0)