
Tämä rustiikkinen piiras sopii niin arkeen kuin juhlaankin! Paahdetut punajuuret ja vuohenjuusto on upea makupari. Kun punajuuret on paahdettu piiras syntyy nopeasti.
Paahteinen punajuuri-vuohenjuustopiiras
Ainekset
Työvaiheet
Ensimmäiseksi kuori ja pilko punajuuret nopan kokoisiksi kuutioiksi.
Laita kuutiot pellille leivinpaperin päälle.
Paahda 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Pohja:
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Nypi kuivien aineiden joukkoon kylmä voi.
Viimeisenä lisää taikinaan sen verran omenamehua, että siitä tulee kiinteä ja tasainen pallo.
Taputtele pohja kostutetuin sormin voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte:
Kuori punasipuli ja pilko se ohuiksi renkaiksi.
Riko kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon tuorejuusto.
Sekoita tuorejuustoseokseen ruokakerma ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada paahdetut punajuuret pohjan päälle.
Asettele punajuurien päälle punasipulirenkaat.
Kaada päälle tuorejuustoseos.
Paista 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
Paahda saksanpähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä.
Viipaloi vuohenjuusto 10-12 viipaleeksi
Paahda vuohenjuustoviipaleita kuumalla öljytyllä pannulla n. 2 min / puoli.
Asettele paistetun piiraan päälle vuohenjuustot, saksanpähkinät ja yrtit.
Viimeistele valuttamalla päälle hunajaa.
Tarjoile vaikkapa vihersalaatin kera.