
Sfincione eli sisilialainen sardellipizza
Ainekset
Työvaiheet
-
Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Sekoita jauhot, hiiva ja suola keskenään. Lisää vesi ja alusta taikinaksi. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla melko löysää.
-
Öljyä työalusta ja kaada taikina sen päälle. Vaivaa taikinaa käsin muutama minuutti. Muotoile se palloksi ja laita takaisin kulhoon. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan kohota vedottomassa paikassa 2–3 tuntia.
-
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää tomaatit. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta vähintään 30 minuuttia välillä sekoitellen. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
-
Valmista pangrattato. Murustele kuivahtanut leipä valmiiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista leivänmuruja keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Siirrä murut pannulta lautaselle, jotta ne eivät paahdu liikaa.
-
Sivele puhdas reunallinen uunipelti (30 x 40 cm) öljyllä. Painele taikinasta ilmakuplat pois. Taputtele taikina vuokaan. Anna taikinan kohota peitettynä 30 minuuttia.
-
Raasta pecorino. Hienonna oregano. Levitä kohonneen taikinan päälle juustoraaste ja sardellit. Lusikoi päälle tomaattikastike. Viimeistele leivänmuruilla, oreganolla, sormisuolalla ja mustapippurilla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pizza on kypsä.
-
Leikkaa pizza neliöiksi.