Me Naiset on lisännyt 895 reseptiä.
Linkitetty 171 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Koko pellin kokoinen sinihomejuustopiirakka on varma juhlahitti. Leikkaa piirakka pieneksi neliöiksi ja viimeistele palat makeilla viikunoilla tai päärynäsiivuilla.

Annoksia
36 palaa
Valmistusaika
20 min + paisto 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinihomejuustopeltipiirakka

Ainekset

800
g
suolaista piirakkataikinaa
500
g
sinihomejuustoa
400
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
kermaa
2
tl
mustapippuria, jauhettuna myllystä
4
munaa
Lisäksi
8
viikunaa
timjamiruukku
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Sulata pakastetaikinat. Asettele taikinalevyt leivinpaperilla vuoratulle pellille ja painele taikinat yhtenäiseksi koko pellin kokoiseksi piirakkapohjaksi. Pistele haarukalla levyyn painaumia. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  2. Murusta sinihomejuusto kulhoon, lisää joukkoon tuorejuusto ja kerma. Sekoita tasaiseksi nuolijalla. Lisää mustapippuri. Riko munat joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada seos pohjan päälle. Paista 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut aavistuksen väriä pintaansa. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Lohko viikunat tai siivuta ne kiekoiksi. Leikkaa timjamista oksia. Leikkaa piirakka ruuduiksi ja aseta jokaisen ruudun päälle viikunasiivu, timjamioksa ja valuta vielä vähän hunajaa.

Kommentit (3)

Kookosmaito

Taatelikakun olen monet vuodet tehnyt niin että vaihdan veden tilalle kookosmaidon,tulee taivaallisen hyvä ja suussa sulava kakku

Asiasta 15: een

Makaroonilaatikkoa syön sinapilla

Vierailija

5000kcal!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Keltaiset voimapallot ovat terveellisten välipalojen aatelia. Kurkuma tuo potkua mangolta maistuviin palleroihin.

Annoksia
16
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Mango-granolapallot

Ainekset

150
g
syöntikypsää mangoa
4
dl
hedelmägranolaa (tai -mysliä)
1
dl
mantelivoita
3/4
tl
kurkumaa
Päälle
½
tl
kuivattua kurkumaa
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele mango tehosekoittimeen. Lisää loput ainekset ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista. Siirrä seos jääkaappiin noin tunniksi jähmettymään. Pyörittele seoksesta 16 palloa.
  2. Sekoita lautasella kurkuma ja sokeri. Kierittele pallot kurkuma-sokerissa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Nämä puhtipallerot maistuvat porkkanakakulta, mutta tekevät hyvää.

Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanakakkupallot

Ainekset

1
porkkana
dl
saksanpähkinöitä
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
rusinoita
1
tl
piparkakkumaustetta
2
rkl
omenahilloa
1
rkl
kookosöljyä
1/4
tl
merisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta porkkana hienoksi.
  2. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on melko tasaista. Siihen saa jäädä purutuntumaa.
  3. Pyörittele seoksesta 16 palloa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 572 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Tässä se on: suklaajuustokakku, jota olet etsinyt! Tämä kakku maistuu kaikille ja sopii myös vegaaneille. Pieni mutta täyteläinen suklaajuustokakku on todella riittoisa.

Tarkista, että ostat vegaanisia keksejä. Esimerkiksi Pirkan ja LU:n digestivet eivät sisällä eläinperäisiä tuotteita.

Annoksia
20
Valmistusaika
40 min + 10 t hyytyminen

Vegaaninen suklaajuustokakku

Ainekset

Pohja
150
g
digestivekeksejä
50
g
maidotonta rasiamargariinia (sininen Keiju)
2
tl
espresso-pikakahvijauhetta
Suklaamousse
1
dl
vahvaa kahvijuomaa
1
dl
kauramaitoa (esim. Oatly iKaffe)
2
ps (à 4 g)
Vegegel-jauhetta (Oetker)
200
g
vegaanista tummaa suklaata
1
prk (2½ dl)
vaahtoutuvaa soijakermaa (Alpro)
1
prk (150 g)
vegaanista tuorejuustoa (Oatly på mackan)
3/4
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Viimeistelyyn
20
g
vegaanista suklaata rouhittuna
syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneen leikkuuterällä. Mittaa murujen joukkoon kylmä rasva ja pikakahvijauhe. Sekoita tasaiseksi.
  2. Vuoraa pieni irtopohjavuoka (Ø 18 cm) leivinpaperilla. Kumoa keksiseos vuokaan. Taputtele se vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  3. Mittaa kahvi ja kauramaito kattilaan. Lisää Vegegel-jauhe. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos kuplahtaa kerran ja muuttuu väriltään kirkkaaksi. Nosta liedeltä. Anna jäähtyä muun täytteen valmistuksen ajan.
  4. Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  5. Vatkaa soijakerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
  6. Lisää huoneenlämpöinen suklaa ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa sitten joukkoon Vegegel-liuos.
  7. Kaada suklaamousse pohjan päälle vuokaan. Muotoile pinta lusikalla kauniin huolettomaksi. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.
  8. Viimeistele suklaarouheella ja syötävillä kukilla.

Vinkki! Kakkuun on käytetty Fazerin Premium-suklaata, joka on valmistettu ilman maitoa. Tuotteessa on kuitenkin maininta, että se saattaa sisältää maitojauhetta tuotantolinjan jäämien vuoksi. Kakun pinnalla on syötäviä pelargonin kukintoja, joita tuottaa esimerkiksi Mimis.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Panu Pälviä

Meri-Tuuli Väntsin kalakeitto saa upean värinsä ja syvän makunsa sahramista. Muista liottaa sahrami tilkassa kuumaa vettä ennen kuin lisäät sen keittoon.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kultainen kalakeitto

Ainekset

400
g
nahattomia kalafileitä (esim. lohi ja/tai kuha)
500
g
perunoita (siikli tai joku muu kiinteä lajike)
300
g
kurpitsaa
1
sipuli
2
tl
oliiviöljyä
1/2
tl
chililastuja
4
maustepippuria
2
kalakuutiota
1 1/2
l
vettä
Sahramisuuruste
1/2
dl
vettä
1/2
ps (1/4 g )
sahramia
1/2
appelsiinin mehu ja kuoriraaste
2
dl
kermaa
1
kananmunankeltuainen

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi perunat ja kurpitsa. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota siinä sipulia 5 minuuttia. Lisää chililastut ja paista vielä minuutti. Lisää sitten perunat, kurpitsat, maustepippurit, liemikuutiot ja vesi. Kiehauta, laske lämpöä ja anna porista hiljaa, kunnes perunat ovat kypsiä, noin 12 minuuttia.
  2. Kuumenna sahramisuurusteen vesi ja sekoita siihen sahrami. Lisää appelsiinin mehu ja kuoriraaste, kerma ja keltuainen ja sekoita tasaiseksi.
  3. Kuutioi kalat. Tarkista liemen maku ja mausta tarvittaessa ripauksella suolaa. Lisää kalat ja sahramiliemi keittoon ja sekoita varovasti. Kun liemi alkaa höyrytä, siirrä kattila pois liedeltä, ettei kala kypsy yli. Tarjoa heti.

Kommentit (3)

Pian alkaisin keittää, mutta....

Kuvasta näkyisi että on myös porkkanaa? Pitäisikö vähän tarkentaa ohjetta?

siru

Onhan siellä vesi mukana, lue tarkkaan !!😊