Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1887 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Suloiset pikkugalettet täytetään raastetulla palsternakalla ja sinihomejuustolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14 kpl
Valmistusaika
1 1/2 t
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakkagalettet

Ainekset

3 1/2
dl
vehnäjauhoja
3
dl
grahamjauhoja
1
tl
suolaa
250
g
voita
2
rkl
kylmää vettä
Täyte
2
dl
palsternakkaa raasteena
1
rkl
öljyä
2
omenaa
125
g
sinihomejuustoa
1
dl
ranskankermaa
Lisäksi
1
kananmuna
1
dl
kuivattuja karpaloita
2
viikunaa
tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kuutioi voi ja nypi se kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
  2. Kuori ja raasta palsternakka. Paista raastetta pannussa öljyssä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Raasta omenat kulhoon. Murustele juusto joukkoon. Lisää palsternakka ja ranskankerma ja sekoita.
  3. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin ½ cm paksuksi levyksi. Leikkaa siitä taikinapyörällä viisikulmioita (Ø noin 15 cm) ja siirrä ne leivinpaperille pellille. Lusikoi täytettä keskelle ja taita kulmat keskustaa kohden. Voitele reunat kananmunalla ja kypsennä uunissa noin 15 minuuttia.
  4. Viimeistele galettet karpaloilla ja/tai viikunoilla sekä timjamilla. Tarjoa lämpiminä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1887 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Nostalgia huokuvaa säilykepersikoista leivottu keikauskakku saa modernin vireen tujauksesta inkivääriä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Mantelinen persikkakeikaus

Ainekset

25
g
margariinia tai voita
1/2
dl
fariinisokeria
2
prk (à 410 g)
säilykepersikoita
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
dl
sokeria
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
mantelirouhetta
1
tl
leivinjauhetta
1/4
tl
suolaa
1
rkl
tuoretta inkivääriä raasteena
1 1/2
dl
piimää
1
kananmuna
2
rkl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Mittaa margariini ja fariinisokeri vuokaan (Ø 25 cm). Laita vuoka uuniin noin 7–8 minuutiksi.
  2. Valuta ja viipaloi persikat. Levitä viipaleet vuokaan sulaneen rasvan ja sokerin päälle.
  3. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kuori ja raasta inkivääri joukkoon. Lisää loput aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan persikoiden päälle. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Makea munakas näyttää ihan letulta mutta ei sisällä grammaakaan jauhoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Jälkkärimunakas

Ainekset

4
kananmunaa
2
tl
sokeria
1/2
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
kardemummaa
1/2
dl
kauramaitoa
Lisäksi
1 1/2
dl
pakastemarjoja kohmeisina
1
dl
kreikkalaista jogurttia
1
rkl
hunajaa
1
rkl
manteleita rouhittuna
margariinia paistamiseen

Työvaiheet

  1. Riko munien rakenne vispilällä kulhossa. Sekoita joukkoon sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja kauramaito. Paista margariinissa paistinpannulla yksi kerrallaan kaksi isoa munakasta.
  2. Nauti munakas kohmeisten marjojen, jogurtin, hunajan ja rouhittujen manteleiden kanssa.

Vinkki Munaa monipuolisempaa ja helpompaa raaka-ainetta saa hakea. Munan voi kypsentää ja maustaa melkein millä tavalla vaan, ja mieleisiin
kasviksiin ja täysjyväviljatuotteisiin yhdistettynä se muodostaa ravitsemuksellisesti ihanteellisen annoksen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1887 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Tuoreella salvialla maustettu sitruskakku vie kielen, vaikka onkin astetta terveellisempi. Taikina saa luonnetta täysjyvästä ja mehevyyttä oliiviöljystä ja rahkasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Salvia-mandariinikakku

Ainekset

4
kananmunaa
2
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
dl
täysjyvävehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
1
appelsiinin raastettu kuori
1/2
dl
appelsiinimehua
2
rkl
tuoretta salviaa hienonnettuna
2
dl
rypsiöljyä tai vaaleaa oliiviöljyä
2
dl
rahkaa
Kuorrutus
2
mandariinia
1
dl
tomusokeria
1
rkl
appelsiinimehua
salvianlehtiä
Lisäksi
margariinia ja vehnäleseitä vuokaan

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka (vet. noin 1½ l) ja jauhota se leseillä.
  2. Tee taikina. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Säästä 1 rkl mehua kuorrutusta varten. Hienonna salvia. Kääntele kaikki taikinan aineet muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista.
  3. Kuorruta kakku huoneenlämpöisenä. Kuori ja viipaloi mandariinit. Sekoita tomusokeri ja appelsiinimehu pienessä kulhossa. Valuta 2/3 tomusokerikuorrutuksesta kakun pinnalle, levitä mandariiniviipaleet ja salvianlehtiä kuorrutuksen päälle. Valuta loppu tomusokerikuorrutus pinnalle.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Terveellinen ja maukas pasta valmistuu hetkessä treenin jälkeen. Papupastat sisältävät keskimäärin neljä kertaa enemmän proteiinia kuin tavallinen vehnäpasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Artisokka-pinaattipasta

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
tl
öljyä
1
prk (n. 350 g)
artisokkia suolaliemessä
1
dl
pakastepinaattia sulatettuna
1 1/2
dl
kreikkalaista jogurttia (6% rasvaa)
ripaus
suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
3
dl
babypinaattia
1
rkl
paahdettuja pinjansiemeniä
150
g
papupastaa (esim. Risenta)

Työvaiheet

  1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Hienonna valkosipulinkynsi ja paista pannulla öljyssä pari minuuttia.
  2. Valuta artisokansydämet ja pakastepinaatti. Puolita artisokat ja lisää pannulle yhdessä pinaatin kanssa. Jatka paistamista toiset pari minuuttia. Lisää pannulle jogurtti ja mausteet ja kuumenna seos vielä kertaalleen.
  3. Paahda toisella paistinpannulla yhtä aikaa pinjansiemenet kauniin ruskeiksi.
  4. Yhdistä kuuma pasta ja artisokka-pinaatti-jogurttiseos ja lisää joukkoon tuore pinaatti. Viimeistele pinjansiemenillä.

Kommentit (0)