
Katalonialainen romesco-kastike saa makunsa paahdetuista paprikoista, tomaateista ja manteleista. Nyt samat ainekset maistuvat piirakan päällä.
Vinkki! Piiraspohjaan käytetään voin sijasta öljyä, jolloin pohjasta tulee teeleipämäinen. Tarjoa piirakka mieluiten uunilämpimänä.
Paprikapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita piirakan valmistus täytteestä. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista siemenet ja valkoiset kalvot. Paloittele paprikat.
- Puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Levitä kasvikset leivinpaperin päälle pellille. Pirskota päälle öljy ja punaviinietikka. Ripottele päälle mausteet. Paahda kasviksia uunin keskitasolla noin 10–15 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa piiraspohja. Sekoita keskenään jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Lisää kylmä vesi ja öljy ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Sivele piirasvuoka (halkaisija 28 cm) kevyesti öljyllä. (Jos käytät irtopohjavuokaa, leikkaa pohjalle sopiva leivinpaperipala ja öljyä vain reunat.) Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle jauhoja. Taputtele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille. Jätä pohjalle paksumpi kerros ja tee reunoista mieluiten ohuet.
- Ota kasvispelti uunista.
- Nosta piiraspohja sellaisenaan uuniin ja esipaista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
- Nostele esipaistetun pohjan päälle paahdetut kasvikset (jätä kasviksista irronnut liemi pellille). Rouhi mantelit veitsellä karkeaksi ja ripottele täytteen päälle. Jatka paistamista noin 10 minuuttia.
- Ripottele lehtipersiljaa ja pirskota kasviksista irronnut liemi piirakan päälle.
Vinkki: Tarjoa piirakka melko pian valmistuksen jälkeen, sillä pitkään odotellessaan pohja imaisee täytteen kosteuden.