
Pehmeäksi paahdettu myskikurpitsa sopii mainiosti ranskalaisen quichen täytteeksi. Valitse piirakkaan maukas juusto, joka antaa vastapainoa makealle kurpitsalle.
Myskikurpitsaquiche
Ainekset
Työvaiheet
-
Jauha pähkinät tehosekoittimessa hienoksi. Yhdistä pähkinäjauhe, vehnäjauhot, suola ja voi, nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta pallo, painele se kiekoksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin viilenemään puoleksi tunniksi.
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese tai kuori ja viipaloi kurpitsa. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Levitä palat leivinpaperille pellille ja valuta öljy päälle. Paahda uunissa pehmeiksi, noin 30 minuuttia.
-
Kauli taikina jauhotetulla alustalla tasaiseksi levyksi (Ø n. 30 cm). Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (Ø 24 cm). Nosta taikina vuokaan kaulimen avulla ja siisti taikinan reunat veitsellä 3–4 cm:n korkeudelle. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa puoli tuntia.
-
Laita leivinpaperipala pohjataikinan päälle ja painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Esipaista pohjaa uunin alimmalla tasolla 10 minuuttia. Poista paino ja leivinpaperi, jatka paistamista 5 minuuttia.
-
Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Kuullota sitä halutessasi öljyssä pannussa muutama minuutti.
-
Raasta juusto ja hienonna yrtti. Sekoita juusto, yrtti, kerma, ranskankerma, munat ja pippuri keskenään.
-
Levitä purjot ja kurpitsat esipaistetulle pohjalle ja juusto-kermatäyte niiden päälle. Paista uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jos pinta tummuu liikaa, peitä piirakka foliolla.
Vinkki Lisää täytteeseen hienonnettua kinkkua tai paistettua pekonia.