
Suppilovahverot, homejuusto ja fenkoli muodostavat herkullisen liiton. Jos suppissaalis jäi saamatta, mehukkaassa piiraassa toimivat hyvin myös muutkin sienet.
Suppilovahvero-homejuustopiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita kuminansiemenet ja hienonnettu timjami voideltuun, halkaisijaltaan noin 24 senttiä leveään piirasvuokaan. Painele taikina tasaisesti vuokaan. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa kymmenen minuuttia.
- Puhdista ja hienonna sienet. Hienonna sipuli ja leikkaa fenkoli ohuiksi siivuiksi. Kuumenna öljy pannulla. Paista sieniä pannulla viisi minuuttia. Laita sienet kulhoon ja lisää pannulle 1 rkl öljyä. Kuullota sipulia ja fenkolia hetki ja kaada joukkoon kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5–8 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt ja fenkolit ovat kypsyneet. Anna paistoksen jäähtyä pari minuuttia ja sekoita se sienien joukkoon.
- Yhdistä kerma ja munat, sekoita tasaiseksi ja mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla.
- Levitä sienisipulipaistos esipaistettuun piiraspohjaan ja murenna päälle sinihomejuusto. Kaada joukkoon kermamunaseos. Paista piirasta 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia.
Vinkki! Pakastetut ja säilötyt suolasienet toimivat tuoreiden lailla mehukkaassa piiraassa.
Minusta näytti että nesteitä tossa liikaa, joten vaihdoin kerman kermaviiliin ja laitoin vaan 1/2 dl vahvaa kasvilientä ja yhden munan, sekä puoli pakettia sinihomejuustoa! Tuli mielettömän hyvää!