Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2286 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tässä piirakassa ovat pääosassa ihanan raikkaat tomaatit. Ei väliä mitä tomaattilajikkeita käytät, kunhan tomaatit ovat kypsiä ja niitä on paljon!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattipiirakka

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
2
dl
grahamjauhoja
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
oliiviöljyä
Täyte
2
l
erilaisia tomaatteja
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sokeria
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
½
dl + ½ dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää vesi ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa, kun valmistat täytteen.

  2. Paloittele tomaatit ja poista kannat. Hienonna valkosipuli. Laita tomaatit ja valkosipulit öljyn kanssa kattilaan ja kuullota noin 5 minuuttia. Lisää loput täytteen aineet ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta 5 minuuttia.

  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele vuoka (noin 20 cm x 30 cm) 1⁄2 dl:lla öljyä. Painele taikina jauhojen avulla vuokaan. Levitä puolet kuumasta tomaattitäytteestä taikinapohjalle ja kypsennä piirakkaa uunissa 15 minuuttia.

  4. Levitä loppu täyte haaleana piirakalle ja pirskota ½ dl oliiviöljyä päälle. Tarjoa heti

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myskikurpitsakeitto paahdetusta kurpitsasta on taivaallista syksyistä sosekeittoa. Kurpitsan paahteisuus, keiton mausteisuus ja kookoskerman täyteläisyys tekee siitä täydellistä ruokaa kylmiin syyspäiviin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + paahtaminen 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsakeitto paahdetusta kurpitsasta

Ainekset

600
g
myskikurpitsaa
300
g
bataattia
2
kpl
porkkanaa
1
kpl
sipuli
3
kpl
valkosipulinkynsiä
2-3
kpl
kotimaista omenaa
2
kpl
mietoa chiliä
5-10
g
tuoretta inkivääriä
3
rkl
oliiviöljyä
3/4
tl
suolaa
3/4
tl
mustapippuria
6
dl
kasvislientä
2,5
dl
kookoskermaa
3/4
tl
juustokuminaa
3/4
tl
kurkumaa
Viimeistelyyn yrttejä ja siemeniä

Työvaiheet

Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen.
Kuori ja paloittele myskikurpitsa, bataatti, porkkanat ja sipuli.
Kuori valkosipulinkynnet.
Poista omenoista siemenkota ja lohko muutamaan osaan.
Halkaise chilit, poista siemenet sekä valkoiset osat ja hienonna chilit.
Kuori ja hienonna inkivääri.
Laita kaikki kasvikset, chili ja inkivääri uunivuokaan, pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
Paahda n. 40 minuuttia.
Mittaa kattilaan kasvisliemi, kookoskerma, juustokumina ja kurkuma ja kiehauta.
Lisää joukkoon paahdetut kasvikset ja soseuta sauvasekoittimella tasaisen kuohkeaksi.
Kuumenna samalla sekoitellen kiehuvan kuumaksi.
Viimeistele siemenillä ja yrteillä ja tarjoile esimerkiksi sämpylöiden kera.😍

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 141 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Peltiruoka on rentoilijan resepti! Tästä versiosta löytyy yllin kyllin juureksia, falafeleja sekä tahinikastiketta. Keitä lisukkeeksi vaikka täysjyväriisiä tai kvinoaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Ylenpalttinen falafel-juurespelti

Ainekset

4
punajuurta tai raitajuurta
1
nauris
4
porkkanaa
2
palsternakkaa
200
g
ruusukaalia
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
hunajaa, vaahterasiirappia tai agavesiirappia
2
tl
hiutalesuolaa
1
tl
kuivattua persiljaa
1
tl
mustapippuria
400–450
g
valmiita falafel-pyöryköitä (esimerkiksi Samirin falafel-kasvis, Nyhtökaura meze tai Findus)
Kastike
½
dl
tahinia
3
rkl
sitruunamehua
2
rkl
kuumaa vettä
2
rkl
hunajaa, vaahterasiirappia tai agavesiirappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Tarjoiluun
keitettyä kvinoaa, täysjyväriisiä tai -viljaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele kaikki juurekset sivuiltaan noin 2 cm:n kuutioiksi. Halkaise ruusukaalit. Laita kasvikset kulhoon, pyöräytä öljyssä ja hunajassa, ja kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ripottele päälle hiutalesuola, persilja ja mustapippuri.
  2. Paahda 240-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmentyneet ja saaneet paahtunutta väriä.
  3. Juuresten paahtuessa keitä lisäke (esimerkiksi kvinoa, täysjyväriisi tai -vilja).
  4. Valmista kastike. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset, sekoita tasaiseksi.
  5. Jaa lautasille lisäke, sekä juurekset ja falafel-pyörykät. Viimeistele tahinikastikkeella.

Vinkki: Makumaailma kotoisammaksi? Korvaa falafel-pyörykät kasvispyöryköillä tai tavallisilla nyhtökaurapyöryköillä, ja tahinikastike esimerkiksi kermaviilikastikkeella.
 

Kommentit (0)

Rosanna on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

Amerikkalaiset kanelikierteet tuorejuustokuorrutteella ovat parhaita hieman lämpiminä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15
Valmistusaika
30min + kohotus 1h
Vaikeustaso
Helppo

Spinnyt eli kuorrutetut kierrepullat

Ainekset

Pullataikina
2,5
dl
Maitoa
1
dl
Sokeria
100
g
Voita
25
g
Hiivaa
n. 8
dl
Vehnäjauhoja
Ripaus
Kaardemummaa
0.5
tl
Suolaa
Kanelitäyte
80
g
Voita
1
rkl
Kanelia
1
dl
Sokeria
1
dl
Fariinisokeria
2
tl
Peruna- tai maissitärkkelystä
Tuorejuustokuorrute
75
g
Maustamatonta tuorejuustoa
20
g
Voita
1
dl
Tomusokeria
1
tl
Vaniljasokeria

Työvaiheet

Tee ensin pullataikina. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää sokeri, suola, ja kaardemumma. Lisää jauhoja vähitellen ja lopuksi pehmeä, huoneenlämpöinen voi. Alusta taikinaa 5-10 minuuttia. Anna kohota 30 minuuttia.

Kaulitse taikinasta n. 50x40 cm kokoinen ohuehko levy. Levitä huoneenlämpöinen voi tasaisesti taikinalevyn päälle. Sekoita muut täytteen ainekset ja levitä tasaisesti voin päälle. Jätä levyn alareunaan n. 1 cm ilman täytettä ja kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta n. 5 cm levyisiä paloja ja asettele lähekkäin 20x30 cm kokoiseen vuokaan. Pullat saavat kohota kiinni toisiinsa uunissa. Jätä kohoamaan liinan alle n. puoleksi tunniksi.

Kypsennä uunin keskitasolla 175 asteessa n. 20min. Pullat saavat jäädä hieman kosteiksi sisältä.

Sulata voi. Sekoita tuorejuusto tasaiseksi kulhossa ja lisää loput kuorrutteen ainekset. Kuorruta lämpimät pullat, ja tarjoile heti.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 141 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE ja KUVA Laura Kaapro

Täytä bataattiveneet herkullisella linssi-kasvistäytteellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataatti-linssiveneet

Ainekset

1
iso bataatti
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
Täyte
1
pieni sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
pieni porkkana
8
aurinkokuivattua tomaattia
2
rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1
tlk (400 g)
säilöttyjä kypsiä vihreitä linssejä
1
tl
timjamia
2
rkl
tummaa balsamiviinietikkaa
1
dl
vettä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Viimeistelyyn
½
dl
pekaanipähkinöitä
1
granaattiomena
(kourallinen tuoretta lehtipersiljaa)

Työvaiheet

  1. Pese ja harjaa bataatti huolellisesti. Halkaise kahtia pituussuunnassa. Aseta leikkuupinta ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sivele oliiviöljyllä ja ripottele pintaan myös hieman suolaa.
  2. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Aseta sitten pinnalle kevyesti pala foliota ja jatka kypsentämistä vielä 10–15 minuuttia, tai kunnes bataatti on pehmeää.
  3. Bataatin kypsyessä kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori porkkana ja leikkaa se mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Silppua aurinkokuivatut tomaatit. Huuhtele ja valuta säilötyt linssit siivilässä.
  4. Kuumenna aurinkokuivattujen tomaattien öljyä pannulla. Lisää sipulit ja porkkana, paista 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja aurinkokuivatut tomaatit, kääntele 2–3 minuuttia.
  5. Lisää valutetut linssit, timjami, balsamiviinietikka, vesi, suola ja mustapippuri. Kypsennä pannulla niin, että seos kuplii kevyesti. Hauduta noin 10 minuuttia, tai kunnes seos on sopivan muhennosmaista.
  6. Ota bataattipuolikkaat uunista ja paina pehmeää sisusta lusikalla hieman alaspäin, jotta saat tilaa täytteelle. Jaa linssitäyte kukkuraiseksi keoksi bataattipuolikkaille.
  7. Leikkaa pekaanipähkinät veitsellä rouheiksi paloiksi ja ripottele pinnalle.
  8. Jatka paahtamista uunissa noin 5 minuuttia.
  9. Irrota siemenet granaattiomenasta.
  10. Annostele täytetyt kuumat bataattipuolikkaat lautasille ja ripottele pinnalle granaattiomenansiemenet. Viimeistele halutessasi tuoreella lehtipersiljalla.

Vinkki: Ripauta täytteeseen halutessasi hieman jouluisia mausteita, vaikkapa kanelia ja kardemummaa.

Kommentit (0)