
Israelilainen sabich-leipä on ihanan tuhti aamupala. Kokoa annos trendikkääksi avoleiväksi tai laita täytteet pitaleivän sisälle. Voit korvata uppomunat kuuden minuutin keitetyillä munilla tai nopeasti paistetulla munalla.
Tuhdit aamiais- ja brunssileivät ovat kestotrendikkäitä. Tässä tulee niistä yksi, israelilaistyylinen sabich, jossa leivän päälle tai väliin kasataan hummusta, paistettuja munakoisoviipaleita ja uppomunaa.
Paras lopputulos syntyy, kun pohjiksi tarkoitetut leivät leipoo itse. Yhden kohotuksen taktiikalla ne valmistuvat nopeasti. Voit leipoa samalla ohjeella joko lättäleipiä tai pitaleipiä, jotka paistuvat kuumassa uunissa helposti halkaistaviksi ja täytettäviksi.
Pääosassa leivillä ovat valuvan kypsiksi valmistetut uppomunat. Helpolla niksillä ne onnistuvat aina: kananmunat kypsennetään nimittäin kelmuun pyöräytettyinä kiehuvassa vedessä.
Sabich-leivät
Ainekset
Työvaiheet
-
Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon. Murenna hiiva ja anna sen liueta veteen. Lisää suola ja hunaja. Alusta jauhot joukkoon koko ajan sekoittaen. Vaivaa taikinaa noin 7 minuuttia eli kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Lisää öljy ja vaivaa se hyvin taikinan joukkoon. Kohota liinan alla 30 min.
-
Valmistele sillä välin täytteet. Leikkaa munakoiso siivuiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista munakoisosiivut molemmin puolin. Mausta chilillä. Siivuta kurkku, tomaatti ja viikunat.
-
Tee uppomunat seuraavaksi. Laita iso kattilallinen vettä kiehumaan. Vuoraa neljä kahvikuppia kelmulla. Voitele kelmujen pinnat. Riko jokaiseen kuppiiin yksi muna. Solmi kelmut kiinni niin, että sisälle jää mahdollisimman vähän ilmaa. Aseta kiehuvaan veteen siivilä, nosta kelmumunat siivilään ja keitä 4 minuuttia.
-
Paista leivät. Kuumenna uuni 225-asteiseksi ja nosta sisään pelti. Jaa taikina neljään osaan, jos teet avoleivät ja kahdeksaan, jos teet pitaleipiä. Avoleivät painellaan kevyesti muotoonsa ja leipiä paistetaan kuumalla pellillä 5 minuuttia. Pitaleivät kaulitaan pyöreiksi ja niitä paistetaan 5 minuuttia.
-
Kokoa leivät. Sivele alle hummusta ja kokoa vihannekset päälle. Avaa muna kelmusta ja puolita se päälle.