Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 85 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

5 raaka-aineen sipulipiirakka on halpa, helppo ja maukas. Tarjoile se suolainen juuston kera.

Sipulipiirakka on parhaimmillaan haaleana. Silloin sipulit ovat sametinpehmeitä ja suussasulavia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
valmistusaika 30 min + paisto min
Vaikeustaso
Helppo

Karamellisoitu sipulipiirakka

Ainekset

1
iso lehtitaikinalevy
5
sipulia
3
rkl
voita
1
rkl
sokeria
2
rkl
valkoviinietikkaa

Työvaiheet

1 Ota taikina sulamaan hyvissä ajoin. Kuori sipulit ja leikkaa kovat kannat pois. Puolita sipulit. Leikkaa puolikkaat 4 tai 5 siivuksi, voitele uuninkestävä pannu voilla. Asettele pannu täyteen sipulisiivuja ja nosta se hellalle miedolle lämmölle. Anna sipulien karamellisoitua 30 minuuttia. Lisää sokeri ja valkoviinietikka, anna nesteen haihtua. Nosta pannu pois hellalta ja kuumenna uuni 200-asteiseksi.

2 Levitä taikina pöydälle ja kauli sitä muutaman kerran. Leikkaa pannun kokoinen ympyrä. Nosta taikinalevy paistinpannuun sipulien päälle. Nosta piirakka uuniin ja paista 20 minuuttia, eli kunnes taikina on ruskistunut.

3 Kumoa piirakka kuumana, jotta sipulit eivät jämähdä kiinni pannuun. Tarjoile hieman jäähtyneenä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Puoloffee on syntisen hyvä jälkiruokaherkku! Makean toffeen ja raikkaan puolukan liitto on täydellinen. Tämä herkku on erittäin helppo valmistaa ja onnistuu mökkiolosuhteissakin :) Puoloffee on tuunattu jouluiseksi piparipohjalla ja täytteessä on tujaus sitruunaa taittamassa makeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Puoloffee

Ainekset

Pohja:
260
g
pipareita
125
g
ruusunmarjapilttiä
Täyte:
1
prk
karamellisoitua kondensoitua maitoa
2
dl
puolukoita
2
rkl
tomusokeria
2
rkl
sitruunanmehua
3
dl
vispikermaa
200
g
vaniljarahkaa
2
rkl
sokeria
5
dl
puolukoita
marenkeja

Työvaiheet

Pohja:
Murskaa piparit.
Sekoita ruusunmarjasose piparimruskan joukkoon.
Taputtele pohja vuoan pohjalle ja noin 2 cm reunoille.
Puoloffeen voi tehdä halkaisijaltaan n. 26 cm irtopohja- tai piirasvuokaan.

Täyte:
Kaada kondensoitu maito kulhoon.
Lisää joukkoon puolukat, tomusokeri ja sitruunanmehu.
Sekoita tasaiseksi, tarkista maku ja kaada piparipohjan päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää joukkoon vaniljarahka ja sokeri.
Nostele toffeen päälle. Ripottele päälle puolukat.
Koristele halutessasi marengeilla ja piparkakuilla.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

Nämä lusikkaleivät sulavat suussa ja ovat helppoja tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 45 - 50
Valmistusaika
n. 1 h 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Suussa sulavat lusikkaleivät

Ainekset

350
g
voita
1,76
dl
sokeria
7,7
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1,5
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
Pan suolaa tai tav. suolaa 1/4 tl
vadelmamarmeladia tai muuta hilloa.

Työvaiheet

Laita uuni 175 asteeseen. Vatkaa, mikrossa vähän sulatettu voi ja sokeri, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voisokeriseokseen, tee kuperalla pikkulusikalla lusikkaleipien puolikkaat, parhaita ovat vanhat Sorsakosken pikkulusikat tai vanhat hopealusikat. Ota lusikkaan taikinaa, älä painele sitä liikaa ja anna jäädä aika kukkuraiseksi taikina lusikan keskelle. Ota sitten lusikasta niin, että saat hyvin leivinpaperin päälle lusikan sileä puoli ylöspäin, jätä yksi sentti väliä. Jos taikinasta tulee murumaista lämmitä sitä mikrossa, sillä pehmästä taikinasta on helppoa muotoilla lusikkaleivän puolikkaat. Paista 175 asteessa noin 12 - 14 minuuttia, älä päästä palamaan, jos alkavat tummua ota heti pois uunista ja vedä leivinpaperin avulla pois pelliltä. Mieluummin saavat jäädä vähän vaaleiksi. Kun lusikkaleivän puolikkaat ovat vähän jäähtyneet, voitele toinen puolikas hipaisemalla hillolla. Pyöritä lopuksi hienossa kidesokerissa. Muista ottaa ajoissa lusikkaleivät huoneen lämpöön, sillä voi kovettuu kylmässä, osan voi säilyttää jääkaapissa ja loput pakastaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2115 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ryynirieska, särkitäyte ja hölskyporkkanat ovat kuin tehty toisilleen! Valmistus on helppoa, tarvitset vain yhden yön verran aikaa taikinan turpoamiseen. Nauti rieska päällysteiden kanssa lämpimänä tai jäähtyneenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
1 t + turpoaminen 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Herkkurieska

Ainekset

8
dl
maitoa
2
dl
turkkilaista jogurttia
4
dl
rikottuja ohrasuurimoita
½
dl
vehnäjauhoja
1
kananmuna
tl
suolaa
50
g
voita
Särkitäyte
1
prk (145 g)
savusärkeä (Järki Särki)
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
Hölskyporkkanat
2
porkkanaa
2
rkl
väkiviinaetikkaa
1
rkl
sokeria
¼
tl
suolaa
Lisäksi
2
kevätsipulia
2
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Sekoita maito, jogurtti ja ohrasuurimot kulhossa. Anna turvota yön yli jääkaapissa.
  2. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, kananmuna ja suola turvonneiden ohrasuurimoiden joukkoon. Sulata voi ja sekoita siitä puolet taikinaan.
  3. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja voitele paperi lopulla voisulalla. Kaada taikina pannuun. Kypsennä uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Siivilöi särjet liemestään. Yhdistä särjet, jogurtti, sitruunamehu ja suola.
  5. Suikaloi porkkanat julienne-raudalla tai yleiskoneen leikkuuterällä. Laita raaste tiiviskantiseen rasiaan, lisää etikka, sokeri ja suola. Sulje ja hölskytä pari minuuttia.
  6. Lusikoi särkitäyte rieskalle. Valuta porkkanasuikaleista liemi pois ja lisää porkkanat särkitäytteen päälle. Hienonna kevätsipuli ja ripottele se rieskalle. Koristele tillillä.
     

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2115 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Täyteläisen suklaaganachepiiraan maku saa lämpöä ripauksesta kanelia, kardemummaa ja chiliä. Jo pieni pala riittää tyydyttämään suklaanhimon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
20 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Suklaaganachepiiras

Ainekset

Pohja
75
g
voita
200
g
Domino- tai Oreo-keksejä
1
dl
pähkinä- tai mantelijauhetta
Täyte
400
g
tummaa suklaata
2
dl
kuohukermaa
50
g
voita
½
tl
kanelia
1/3
tl
jauhettua kardemummaa
¼
tl
kuivattua chiliä hienonnettuna
Päälle
½
tl
sormisuolaa
200
g
karhunvatukoita
3
rkl
suklaata rouhittuna
(syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Murskaa keksit hienoksi. Sekoita keksimuru, voi ja pähkinäjauhe. Painele taikina irtopohjavuokaan (Ø noin 22 cm). Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Rouhi tai raasta suklaa. Kiehauta kerma ja paloiteltu voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää suklaarouhe ja mausteet. Anna tasaantua noin minuutti. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada täyte keksipohjalle. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
  4. Ripottele kakun päälle sormisuolaa. Koristele marjoilla, suklaarouheella ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)