Emilia Soppa365 on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 138 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Ligurialaisessa sipulifocacciassa ei säästellä oliiviöljyä. Pehmeä leipäpohja, karamellisoidut sipulit ja tuore rosmariini sopivat ihanasti yhteen. Palalla ruokaisaa sipulifocacciaa voi vaikka kuitata lounaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
30 min + 1 t kohottaminen ja 20 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Sipulifocaccia

Ainekset

25
g
hiivaa
4
dl
vettä
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
6–7
dl
vehnäjauhoja
Karamellisoidut sipulit
700
g (5–7 kpl)
sipulia
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
(1
rkl
valkoviinietikkaa)
Pinnalle
1/2
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää öljy, suola ja jauhot.
  2. Sekoita taikinaa puuhaarukalla voimakkaasti noin minuutti, kunnes se on tasaista. Taikinan on tarkoitus olla hyvin pehmeää.
  3. Levitä valmis taikina leivinpaperin päälle pellille. Anna sen kohota peittämättä noin tunti.
  4. Valmista sillä aikaa pinnalle sipulit. Kuori, puolita ja viipaloi sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit raukeiksi ahkerasti käännellen. Lisää kuullotuksen aikana rosmariini, suola, sokeri ja mustapippuri. Paista vielä hetki, jotta sipulit hieman karamellisoituvat. Älä paista liikaa, jotta sipulit eivät kypsy hajoavan pehmeiksi ja liian tummiksi. Lisää lopuksi halutessasi tilkka viinietikkaa ja kuohauta, jotta ylimääräinen neste haihtuu.
  5. Ripottele sipulit kohonneen taikinan pinnalle.
  6. Paista sipulifocacciaa 225-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Paistoaika riippuu sipulien karamellisoitumisesta: Mikäli ne eivät tummu liikaa, voit jatkaa paistamista vielä hetken. Tällöin pohjasta tulee ihanan rapea.
  7. Sivele pinnalle hieman oliiviöljyä. Tarjoa lämpimänä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1923 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tirisevän kuuma pannupizza on vastustamaton! Kreikkalaiseen tyyliin sen päälle kootaan fetaa, oliiveja ja maukasta tomaattikastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
35 min + kohotus 45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kreikkalainen pannupizza

Ainekset

Pohja
2
dl
vettä
35
g (n. 2/3 palaa)
hiivaa
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
n. 4
dl
vehnäjauhoja (durum tai 00-jauhatus)
Tomaattikastike
dl
paseerattua tomaattia
1
tl
kuivattua oreganoa
½
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
sitruunan kuori
Täytteet
2
punasipulia
1
rkl
öljyä
2
tl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua
dl
kalamataoliiveja
150
g
fetajuustoa
(5
dl
babypinaattia)
Lisäksi
n. 2
rkl
oliiviöljyä/pannu

Työvaiheet

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Sekoita öljy, suola ja sokeri joukkoon. Lisää jauhot ja vaivaa vain sen verran, että taikina on tasaista. Anna kohota liinan alla 45 minuuttia.
  2. Laita paseerattu tomaatti kulhoon ja sekoita mausteet siihen. Pese sitruuna ja raasta kuori hienoksi raasteeksi kastikkeeseen.
  3. Kuori ja viipaloi punasipulit. Kuullota niitä öljyssä pannussa pari minuuttia. Lisää sokeri ja sitruunamehu. Jatka kuullottamista pari minuuttia. Anna sipuleiden jäähtyä hetki.
  4. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen (kiertoilma 225º). Laita kaksi tyhjää valurautapannua (Ø noin 25 cm) uuniin.
  5. Puolita taikina. Muotoile palat jauhotetuin käsin pannujen kokoisiksi pizzapohjiksi. Ota pannut uunista ja valuta öljyä pannuun. Siirrä pohjat varovasti kuumiin pannuihin.
  6. Lusikoi kastike pizzapohjille. Levitä punasipuli ja oliivit päälle. Murustele feta pinnalle ja kypsennä pizzoja uunissa noin 8–10 minuuttia.
  7. Ripottele halutessasi babypinaattia kypsille pizzoille.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Kevyt ja marjaisa lettutäyte kasvipohjaisista aineksista.
Kevyt ja marjaisa lettutäyte kasvipohjaisista aineksista.

Maidoton ja gluteeniton unelmavaahto-täyte kruunaa räiskäleet. Jo itsessään paistetut letut ovat herkullisia, mutta tämä vaahtopilvi vie sinut vielä suurempaan lettuhurmioon.

Oletko kiinnostunut myös maidottomista ja gluteenittomista letuista? ...

Unelmavaahto sopii moneen jälkiruokaan
Kokeile kuohkeaa unelmatäytettä myös muffinien ja köyhien ritareiden päällä tai kääretortun välissä. Mausta hillolla ja tuoreilla marjoilla. Rahkamaisella GO ON high in protein – soijatuotteella vaahdosta tulee mukavan jämäkkää....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Maidoton unelmavaahto-lettutäyte ja letut

Ainekset

1
prk
Aplro Cuisine Soya vispautuvaa (250 ml)
1 - 2
dl
Alpro GO ON high in protein low in sucars (hapatettu rahkamainen tuote)
2
rkl
hienoa sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Lisäksi tuoreita marjoja tai hilloa oman maun mukaan.

Työvaiheet

1. Vispaa jääkaappikylmä Aplro Cuisine soya kuohkeaksi vaahdoksi

2. Lisää joukkoon Alpro GO ON high in protein, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita ja tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria. Laita vaahto jääkaappiin odottamaan lettujen valmistumista.

3. Paista isot gluteenittomat ja maidottomat letut, ohjeen löydät tästä.

Täytä räiskäleet unelmavaahdolla ja marjoilla/hillolla. Tarjoa kahvin, teen tai mehun kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1923 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Mika Roito KUVA Tuomas Kolehmainen

Huippukokki Mika Roiton lammaspizzassa maistuvat pääsiäisen tutut maut. Se on myös loistava hävikkiherkku, sillä siihen saa upotettua edelliseltä aterialta jääneet lampaanpaistin rippeet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus 1 h + lammas 4 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pääsiäispizza

Ainekset

Pohja
7
dl
00-vehnäjauhoja
7
g (¾ ps)
kuivahiivaa
dl
kädenlämpöistä vettä
2
tl
hienoa merisuolaa
2
tl
oliiviöljyä
Kastike
1
valkosipulinkynsi
2
tl
oliiviöljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
vettä
1
rkl
punaviinietikkaa
½
tl
sokeria
½
tl
hienoa merisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Täytteet
450
g
ylikypsää lampaanniskaa tai -potkaa (katso linkki reseptiin alhaalta)

Työvaiheet

  1. Valmista lampaanpotka etukäteen alhaalta löytyvän ohjeen mukaan.
  2. Sekoita jauhot ja kuivahiiva yleiskoneen kulhossa. Lisää 1½ dl vettä ja vaivaa taikinaa noin 15 minuuttia. Sekoita suola 2 dl:aan vettä. Vaivaa neste vähitellen taikinaan. Lisää öljy ohuena nauhana ja vaivaa tasaiseksi. Anna taikinan nousta peitettynä vedottomassa paikassa tunti.
  3. Tee kastike. Kuori ja murskaa valkosipuli. Kuullota sitä öljyssä pari minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kuullota minuutti. Lisää loput aineet ja hauduta 5 minuuttia.
  4. Valmistele täytteet. Revi kypsä liha suikaleiksi. Huuhdo ja viipaloi kesäkurpitsa. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla ja paahda
    öljyssä pannussa 5 minuuttia. Kuori ja halkaise sipuli. Irrota kerrokset sipulikupeiksi. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) pari minuuttia. Valuta lävikössä. Irrota kiinankaalista lehdet. Paahda niitä kuivassa, todella kuumassa pannussa minuutti.
  5. Sekoita vinegretin aineet keskenään. Pirskota puolet vinegretistä kiinankaalille ja puolet sipuleille.
  6. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kauli taikina ohuiksi pizzapohjiksi. Levitä kastike päälle niin, että reunat eivät peity. Pohjaan nousee näin
    enemmän kuplia. Ripottele juustoraaste kastikkeen päälle. Levitä liha juuston päälle. Paista uunissa 4 minuuttia, kunnes reuna kuplii ja
    pizza saa väriä. Lisää kasvikset ja riko kananmuna keskelle. Laita uuniin puoleksi minuutiksi.
  7. Kuori valkosipulit ja viipaloi ne ohuiksi. Lisää kuuman pizzan päälle. Pirskota öljy ja ripota hienonnettu oregano, suola ja pippuri pizzoille.

Ylikypsä karitsanpotka

Ainekset

4
lampaanpotkaa
1
tl
suolaa
2
porkkanaa
3
sipulia
10
valkosipulinkynttä
½
ruukku
timjamia
1–2
l
kiehuvan kuumaa vettä
suolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tällä ohjeella valmistuu neljä annosta, mutta pääsiäispizzaan tarvitaan lampaanpotkaa vain 450 grammaa. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Suolaa potkat kevyesti ja laita ne pystyssä uunivuokaan. Kuori porkkanat ja sipulit ja paloittele ne reiluiksi paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Lisää kasvikset vuokaan. Hienonna timjami joukkoon. Kaada päälle kiehuvan kuumaa vettä niin, että potkat melkein peittyvät. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissa noin 3½ tuntia. Anna potkien jäähtyä liemessään vähintään puoli tuntia.
  2. Kaada potkien liemi kattilaan. Keitä lientä kokoon 5–10 minuuttia, kunnes jäljellä on reilu 1 dl kastiketta. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paahda potkan kauniin ruskeiksi, noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja kaada kastike päälle.

 

Kommentit (2)

Jacnic

Moi, kastikkeeseen 2 dl vettä, tulee aika  vetinen???

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Moikka Jacnic, tosiaan kastikkeen nestemäärää voi vähän säätää sen mukaan millaisella pannussa tai kattilassa valmistaa sen. Laakeasta pannusta tai kasarista nestettä haihtuu ja kastike suurustuu nopeasti, mutta pienessä kattilassa kastike voi tosiaan jäädä löysäksi. Silloin voit vähentää nesteen määrää puolella desillä ja lisätä tarvittaessa.

Käyttäjä7766 on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.

400 g Sunnuntai Piirakkataikinaa
180 g katkarapuja
1 dl turkkilaista jogurttia
1/2 keltainen paprika
1 kananmuna
1 tl currya
1/2 sitruunan mehu
1 tl tuoretta tilliä silputtuna
1/3 tl kuivattua rosmariinia
1/3 tl kuivattua timjamia
50...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)