
Ligurialaisessa sipulifocacciassa ei säästellä oliiviöljyä. Pehmeä leipäpohja, karamellisoidut sipulit ja tuore rosmariini sopivat ihanasti yhteen. Palalla ruokaisaa sipulifocacciaa voi vaikka kuitata lounaan.
Sipulifocaccia
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää öljy, suola ja jauhot.
- Sekoita taikinaa puuhaarukalla voimakkaasti noin minuutti, kunnes se on tasaista. Taikinan on tarkoitus olla hyvin pehmeää.
- Levitä valmis taikina leivinpaperin päälle pellille. Anna sen kohota peittämättä noin tunti.
- Valmista sillä aikaa pinnalle sipulit. Kuori, puolita ja viipaloi sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit raukeiksi ahkerasti käännellen. Lisää kuullotuksen aikana rosmariini, suola, sokeri ja mustapippuri. Paista vielä hetki, jotta sipulit hieman karamellisoituvat. Älä paista liikaa, jotta sipulit eivät kypsy hajoavan pehmeiksi ja liian tummiksi. Lisää lopuksi halutessasi tilkka viinietikkaa ja kuohauta, jotta ylimääräinen neste haihtuu.
- Ripottele sipulit kohonneen taikinan pinnalle.
- Paista sipulifocacciaa 225-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Paistoaika riippuu sipulien karamellisoitumisesta: Mikäli ne eivät tummu liikaa, voit jatkaa paistamista vielä hetken. Tällöin pohjasta tulee ihanan rapea.
- Sivele pinnalle hieman oliiviöljyä. Tarjoa lämpimänä.