Kodin Kuvalehti on lisännyt 686 reseptiä.
Linkitetty 80 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Ajattele feta-pinaattipiirakka uusiksi! Rapea pohja, hunajalla maustettu fetatäyte ja pinnalle ropsautetut tuoreet pinaatinlehdet saavat tutun piirakan maistumaan raikkaalta ja uudelta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
20 min + 1 t jähmettyminen ja 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Feta-pinaattipiirakka

Ainekset

Pohja
125
g
voita
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
1
rkl
kylmää vettä
Täyte
3
munaa
2
dl
kuohukermaa
1
pkt (200 g)
fetajuustoa
½
tl
mustapippuria
1
rkl
hunajaa
1
rkl
sitruunamehua
Päälle
1
rs (100 g)
babypinaattia
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sitruunankuoriraastetta
½
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Surauta kylmä voi, jauhot ja leivinjauhe monitoimikoneen leikkuuterällä muruiksi. Lisää vesi. Jatka sekoittamista, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Voit valmistaa taikinan myös nyppimällä voin, jauhot ja leivinjauheen muruiksi käsin ja sekoittamalla joukkoon veden.
  2. Leikkaa irtopohjaisen kakku- tai piirasvuoan (ø 28 cm) pohjalle leivinpaperi. Taputtele taikina jauhotetuin sormin pohjalle ja reunoille parin sentin korkeudelle. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa vuokaan noin tunnin ajan. 
  3. Nosta vuoka suoraan jääkaapista 200-asteiseen uuniin. Esipaista pohjaa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
  4. Sekoita sillä aikaa täyte. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää kerma, sitruunamehu ja mausteet. Murenna joukkoon suurin osa fetasta, säästä pieni pala viimeistelyyn. Kaada täyte pohjan päälle. Jatka paistamista 20 minuuttia.
  5. Jäähdytä piiras ja irrota se vadille. Huuhdo, valuta ja kuivaa pinaatinlehdet. Sekoita oliiviöljy, sitruunankuoriraaste, suola ja pippuri lehtien joukkoon. Ripottele lehdet jäähtyneen piirakan pinnalle. Murenna päälle loppu fetajuusto.

Vinkki! Saat piiraaseen lisää rapeutta, kun ropsautat pinnalle kourallisen kevyesti paahdettuja pinjansiemeniä.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 9 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.

Kaura ja omena ovat upea makupari. Tämän leivän vilja on kokonaan kauraa. Vuokaleipä on oikein helppo valmistaa. Suutuntuma on mukavan rouheinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
15 min + kohotus 1 h + paisto 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-kauravuokaleipä

Ainekset

3
dl
omenamehua
2
tl
sokeria
2
tl
suolaa
35
g
hiivaa
2
dl
kauraleseitä
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
omanasosetta
2
dl
kaurajauhoja
2
rkl
kaura- tai rypsiöljyä

Työvaiheet

Kuumenna omenamehu kädenlämpöiseksi.
Lisää sokeri, suola, murennettu hiiva, kauraleseet ja -hiutaleet.
Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna omenasose kädenlämpöiseksi. (Kattilassa tai mikrossa)
Sekoita taikinan joukkoon omenasose, kaurajauhot ja öljy.
Vaivaa tasaiseksi, kimmoisaksi taikinaksi joko yleiskoneella tai käsin.

Nosta taikina voideltuun leipävuokaan (vetoisuus 2 litraa) ja tasoita pinta.
Anna kohota leivinliinalla peitettynä tunnin ajan.
Paista 190-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Kumoa ja anna jäähtyä hetki ennnen leikkaamista.
Nauti vaikkapa Oivariinin ja luomu brie-juuston kera.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Piia Arnould

Nämä astetta terveellisemmät keksit onnistuvat koululaisiltakin. Ihana banoffeen maku syntyy maapähkinävoilla ja banaanilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pehmeät banoffee-keksit

Ainekset

2
(yli)kypsää banaania
½
dl
makeuttamatonta maapähkinävoita
1
kananmuna
2
dl
pikakaurahiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
kardemummaa
Koristeeksi
banaaniviipaleita ja/tai kuivattuja banaanilastuja, toffeekastiketta tai maapähkinävoita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Muussaa banaanit kulhossa, joukkoon saa jäädä sattumia. Sekoita maapähkinävoi ja muna joukkoon. Lisää kaurahiutaleet ja ripottele leivinjauhe ja kardemumma tasaisesti päälle. Sekoita.
  3. Jaa taikina kymmeneksi nokareeksi pellille leivinpaperin päälle. Levitä nokareet ohuemmiksi kekseiksi.
  4. Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia, kunnes keksit ovat kypsiä pohjastakin. Anna jäähtyä hetki.
  5. Koristele keksit banaaniviipaleilla ja/tai murustetuilla banaanilastuilla. Lisää päälle toffeekastiketta tai maapähkinävoita.

Vinkki! Koristelemattomat keksit sopivat myös pienille lapsille.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1060 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Siideri mehevöittää pataleivän ja antaa taikinaan juuri sopivasti makeutta ja hapokkuutta. Voit tehdä ohjeella neljä pientä leipää tai yhden ison.

Huomaa, että pataleivän taikina saa tekeytyä hitaasti yön yli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pientä leipää tai 1 iso
Valmistusaika
35 min + kohotus 12 t + paistaminen 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Siideri-pataleivät

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
dl
kaurahiutaleita
2
tl
suolaa
½
tl
kuivahiivaa
4
dl
omenasiideriä
1
rkl
hunajaa
dl
kokonaisia hasselpähkinöitä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, suola ja hiiva kulhossa. Kuumenna siideri 42-asteiseksi ja sekoita jauhoseoksen joukkoon. Lisää myös hunaja ja pähkinät. Peitä kulho tiiviisti muovikelmulla. Anna taikinan tekeytyä vähintään 12 tuntia.
  2. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja. Taittele reunoja muutamia kertoja taikinan keskelle, kunnes taikina tuntuu hieman napakammalta. Anna kohota peitettynä 30 minuuttia.
  3. Nosta neljä pientä uuninkestävää kannellista pataa tai yksi iso pata kylmään uuniin. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Pyyhkäise kuumat padat öljyllä. Annostele taikina patoihin kauhalla ja peitä kannella.
  4. Paista pieniä pataleipiä uunissa ensin 15 minuuttia. Nosta kannet pois ja jatka paistamista vielä 5–8 minuuttia. Jos teet yhden ison pataleivän, paista sitä kannen kanssa 30 minuuttia ja ilman kantta 15 minuuttia.
  5. Kumoa kypsät leivät leivinliinan sisälle jäähtymään.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 686 reseptiä.
Linkitetty 66 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Koukuttavan makea ja raikas ambrosiakakku on klassikko, joka saa mehevyytensä tuoreesta appelsiinista. Pinnalla rapsahtava sokeripinta on piste iin päälle.

Vinkki! Ambrosiakakun päällä on perinteisesti sukaatteja, mutta ohuet appelsiininkuorisuikaleet ovat sievempiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
30 min + 40 min kypsentäminen ja jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Ambrosiakakku

Ainekset

100
g
voita
3
munaa
dl
sokeria
2
tl
(luomu)appelsiinin kuorta raastettuna
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
dl
kermaa
½
dl
appelsiinin mehua
Kuorrutus ja koristelu
3
dl
tomusokeria
noin 3
rkl
appelsiinin mehua
(luomu)appelsiinin kuorta suikaleina

Työvaiheet

  1. Sulata voi, anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää appelsiininkuoriraaste.
  2. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita joukkoon voisula. Lisää kerma ja mehu. Sekoita varovasti käännellen.
  3. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 24 cm) leivinpaperilla. Voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  4. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 30–35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla: kakku on valmis, kun tikkuun tarttuu vain meheviä murusia. Anna jäähtyä vartti ennen kumoamista.
  5. Sekoita tomusokeri ja appelsiinimehu notkeaksi kuorrutteeksi. Valuta se täysin jäähtyneelle kakulle. Koristele appelsiininkuorisuikaleilla.

Vinkki! Voit kostuttaa kakun ennen kuorruttamista puolella desillä appelsiinimehua.

Kommentit (0)