Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Pizzat ja piirakat
Suolainen leivonta
15:31 | 25.11.2019

Feta-pinaattipiirakka

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1480 reseptiä
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Ajattele feta-pinaattipiirakka uusiksi! Rapea pohja, hunajalla maustettu fetatäyte ja pinnalle ropsautetut tuoreet pinaatinlehdet saavat tutun piirakan maistumaan raikkaalta ja uudelta. 

Feta-pinaattipiirakasta on monta muotoa. Kreikkalaisessa versiossa vahvan vihreä pinaattitäyte kätketään usein rapean filotaikinan sisään. Useimmille meille tuttu suomalainen versio on puolestaan pakastepinaatista valmistettu vaaleanvihreä piirakka.

Soppa365:n feta-pinaattipiirakka luottaa tuttuihin makuihin, mutta muoto on silti uusi. Ideana on valmistaa piirakalle murea pohja ja pehmeä, hunajalla maustettu fetatäyte, mutta jättää pinaatit tuoreina piirakan pinnalle.

Öljytilkassa pyöräytetyt babypinaatit pääsevät oikeuksiinsa tarjottuna piirakan lisukkeena salaatin tapaan. Voit halutessasi viimeistellä piirakan ropsauttamalla päälle kevyesti paahdettuja pinjansiemeniä ja murennettua fetaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 palaa
20 min + 1 t jähmettyminen ja 30 min paistaminen
Helppo

Feta-pinaattipiirakka

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Pohja
125
g
voita
2½
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
1
rkl
kylmää vettä
Täyte
3
munaa
2
dl
kuohukermaa
1
pkt (200 g)
fetajuustoa
½
tl
mustapippuria
1
rkl
hunajaa
1
rkl
sitruunamehua
Päälle
1
rs (100 g)
babypinaattia
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sitruunankuoriraastetta
½
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria

Vaiheet

  1. Surauta kylmä voi, jauhot ja leivinjauhe monitoimikoneen leikkuuterällä muruiksi. Lisää vesi. Jatka sekoittamista, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Voit valmistaa taikinan myös nyppimällä voin, jauhot ja leivinjauheen muruiksi käsin ja sekoittamalla joukkoon veden.
  2. Leikkaa irtopohjaisen kakku- tai piirasvuoan (ø 28 cm) pohjalle leivinpaperi. Taputtele taikina jauhotetuin sormin pohjalle ja reunoille parin sentin korkeudelle. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa vuokaan noin tunnin ajan. 
  3. Nosta vuoka suoraan jääkaapista 200-asteiseen uuniin. Esipaista pohjaa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
  4. Sekoita sillä aikaa täyte. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää kerma, sitruunamehu ja mausteet. Murenna joukkoon suurin osa fetasta, säästä pieni pala viimeistelyyn. Kaada täyte pohjan päälle. Jatka paistamista 20 minuuttia.
  5. Jäähdytä piiras ja irrota se vadille. Huuhdo, valuta ja kuivaa pinaatinlehdet. Sekoita oliiviöljy, sitruunankuoriraaste, suola ja pippuri lehtien joukkoon. Ripottele lehdet jäähtyneen piirakan pinnalle. Murenna päälle loppu fetajuusto.

Vinkki! Saat piiraaseen lisää rapeutta, kun ropsautat pinnalle kourallisen kevyesti paahdettuja pinjansiemeniä.

 

Tilaa Glorian ruoka & viini
Leivät & piirakat
Vegebaari
feta
Suolaiset piirakat

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Joulukinkku ruiskuoressa

Taatelikakku

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini