
Tässä yhden pannun kinkku-omenapiiraassa täyte ja taikina vaihtavat paikkaa. Valitse käyttöösi valurautapannu, joka on kahvaa myöten uuninkestävä.
Kinkku-omenapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa omenat ensin puoliksi, sitten ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Paista omenoita, sipulia ja rosmariinia voissa valurautapannussa (Ø noin 25 cm) pari minuuttia. Lisää tilkka sokeria ja kinkkukuutiot, jatka paistamista toiset pari minuuttia. Siirrä pannu syrjään liedeltä. Anna täytteen jäähtyä taikinan valmistamisen ajan.
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita keskenään taikinan kermaviili ja voi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne kermaviili-voiseokseen nopeasti sekoittaen. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen pyöreäksi, paistinpannun kokoiseksi piiraskanneksi.
-
Lisää loppu kermaviili pannuun täytteen joukkoon. Ripottele juustoraaste päälle. Nosta piirakkataikina kaulinta apuna käyttäen täytteen päälle. Voitele taikinakansi munalla ja kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.
Onpa hirveen näköinen tuote.
Tätä ei viitsi edes kommentoida.
Missä gluteeniton versio?
Onpas musta, mielestäni pilalla. Maistuu pahalle musta pinta.
Tästä näyttäisi puuttuvan mehevyys ja kuohkeus. Vetinen täyte ja pinta liian ruskea tai kuva huono. Annoksen on aina oltava syöjän näkövinkkelistä katsottavissa ja leikkauspinnan oltava näkyvillä.
Omena ja sipuli yhdessä ja herkullinen omenaidea kinkun kanssa ei ole uusi, tietysti kotikokin kannattaa kokeilla makumaailmassa jotain vastaavaa.