Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2741 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Tässä yhden pannun kinkku-omenapiiraassa täyte ja taikina vaihtavat paikkaa. Valitse käyttöösi valurautapannu, joka on kahvaa myöten uuninkestävä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 6–8
Valmistusaika
25 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kinkku-omenapiirakka

Ainekset

4
omenaa
1
iso sipuli
200
g
palvikinkkua kuutioina
1
rosmariinin oksa
2
rkl
voita
1
tl
sokeria
½
prk (100 g)
kermaviiliä
2
dl
voimakasta juustoa (esim. parmesaania)
Taikina
½
prk (100 g)
kermaviiliä
125
g
voita huoneenlämpöisenä
2
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
Lisäksi
vehnäjauhoja kaulimiseen
1
kananmuna voiteluun

Työvaiheet

  1. Leikkaa omenat ensin puoliksi, sitten ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Paista omenoita, sipulia ja rosmariinia voissa valurautapannussa (Ø noin 25 cm) pari minuuttia. Lisää tilkka sokeria ja kinkkukuutiot, jatka paistamista toiset pari minuuttia. Siirrä pannu syrjään liedeltä. Anna täytteen jäähtyä taikinan valmistamisen ajan.

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita keskenään taikinan kermaviili ja voi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne kermaviili-voiseokseen nopeasti sekoittaen. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen pyöreäksi, paistinpannun kokoiseksi piiraskanneksi.

  3. Lisää loppu kermaviili pannuun täytteen joukkoon. Ripottele juustoraaste päälle. Nosta piirakkataikina kaulinta apuna käyttäen täytteen päälle. Voitele taikinakansi munalla ja kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

Kommentit (4)

Vierailija

Onpa hirveen näköinen tuote.

Vierailija

Tätä ei viitsi edes kommentoida.

Keliakia

Missä gluteeniton versio?

Vierailija

Onpas musta, mielestäni pilalla. Maistuu pahalle musta pinta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 on lisännyt 281 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Roosa Ahlqvist KUVA Anna Huovinen

Paahteinen, suolaisen makea pistaasitahna mehevän croissantin välissä on täydellinen syy aloittaa aamu pienellä herkuttelulla.

Vinkki! Jos sinulla ei ole käytössä tehosekoitinta, voit murskata pistaasit myös veitsellä tai morttelissa. Lisäksi, jos käytät kaupan valmista pistaasirouhetta, lisää pistaasitahnaan hyppysellinen suolaa pyöristämään sen makeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min + paistoaika 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pistaasicroissantit

Ainekset

4
paistettua croissantia
dl (150 g)
kuorittuja pistaaseja (tai valmista pistaasirouhetta)
½
dl
sokeria
50
g
pehmeää voita
1
kananmuna
Päälle
rouhittuja pistaaseja, pakastekuivattua vadelma- tai mansikkarouhetta

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 150-asteiseksi.
  2. Kuori kokonaiset pistaasit tai käytä valmista rouhetta. Laita kuoritut pistaasit tehosekoittimeen. Rouhi pistaasit tehosekoittimella tasaiseksi rouheeksi. Huom! Ota muutama ruokalusikallinen rouhetta sivuun koristelua varten.
  3. Pehmitä voita hetki mikroaaltouunissa noin 5–10 sekuntia, älä sulata.
  4. Siirrä pistaasirouhe puhtaaseen kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri, kananmuna ja pehmeä voi. Sekoita tasaiseksi.
  5. Leikkaa croissantit sivusta taskuksi. Levitä reilu ruokalusikallinen pistaasimassaa croissantien väliin. Paina croissantit kiinni ja levitä vielä toinen lusikallinen massaa croissantin päälle. Ripottele pinnalle pistaasirouhe ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  6. Nosta valmiit croissantit jäähtymään ja ripottele tässä vaiheessa halutessasi päälle pakastekuivattua mansikka- tai vadelmarouhetta. Marjarouhe tarttuu croissanttien pintaan parhaiten kun ne ovat lämpimiä. Kun croissantit ovat jäähtyneet, viimeistele ne tomusokerilla.

 

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2741 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Piia Arnould

Kinkku-juustopiirakka on suolaisten piirakoiden klassikko. Tällä kertaa se leivotaan valmistaikinaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
15 min + 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Kinkku-juustopiirakka

Ainekset

1
pkt (400 g)
rukiista piirakkataikinaa
200
g
palvikinkkua
150
g
emmentalia
1
pieni punasipuli
1
dl
persiljaa hienonnettuna
1
rs (200 g)
mustapippurituorejuustoa
¼
dl
maitoa
½
tl
suolaa
3
rkl
kapriksia

Työvaiheet

  1. Ota taikina huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista.

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  3. Kauli piirakkataikina pyöreään piirakkavuokaan (Ø n. 27 cm).

  4. Kuutioi kinkku ja raasta juusto. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Hienonna persilja.

  5. Notkista tuorejuusto maidolla. Lisää suola, kaprikset ja puolet persiljasta.

  6. Levitä tuorejuusto, kinkku, sipuli, kaprikset ja juustoraaste piirakkapohjalle.

  7. Kypsennä piirakkaa uunissa 30 minuuttia. Ripottele loppu persilja piirakalle ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1388 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pannulla voissa paistetut juuresmuusirieskat ovat jopa parempia kuin uunissa paistetut normirieskat. Ooh, miten hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
25 min + taikinan tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat pannurieskat

Ainekset

3
dl
huoneenlämpöistä (suolattua) perunamuusia tai peruna-bataattimuusia (esim. Apetit)
½
tl
suolaa
1
kananmuna
2
dl
gluteenitonta jauhoseosta
Paistamiseen
voita

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja siirrä taikina jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.

  2. Pyöritä taikinasta kunnolla jauhotetuin käsin 6 palloa leivinpaperin päälle leikkuulaudalle. Voit joko kahden leivinpaperin välissä, runsaasti (gluteenittomia) jauhoja käyttäen kaulia ja painaa pallot ohuiksi rieskoiksi tai painaa ne litteiksi vasta pannulla lastan avulla.

  3. Kuumenna pannu kunnolla kuumaksi. Sulata voi kuumalla pannulla. Paista rieskat pannulla kullanruskeiksi. Ohuet rieskat kypsyvät nopeasti. Tarjoa heti voisulan kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2741 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Piia Arnould

Ihanan raikas suolaisen piirakan täyte syntyy katkaravuista, sitruunasta ja tillistä. Valmistaikinan ansiosta piirakka on nopeasti valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
15 min + 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Purjo-katkarapupiirakka

Ainekset

1
pkt (400 g)
piirakkataikinaa
1
pieni purjo
1
ps (180 g)
katkarapuja (pakaste)
1
sitruuna
1
dl
tilliä hienonnettuna
1
prk (200 g)
ranskankermaa
½
tl
valkopippuria myllystä
½
tl
suolaa
1
ps (150 g)
mozzarellaraastetta

Työvaiheet

  1. Ota taikina ja katkaravut huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista.

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kauli taikina piirakkavuokaan (Ø n. 27 cm).

  3. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa se ohuiksi viipaleiksi ja hauduta pannussa ilman rasvaa 3 minuuttia koko ajan käännellen.

  4. Valuta sulaneet ravut. Raasta sitruunan kuori ja purista puolikkaasta mehu. Hienonna tilli. Sekoita puolet tillistä, sitruunankuori, mehu ja mausteet ranskankerman joukkoon.

  5. Levitä purjo, ravut, kermaseos ja juustoraaste piirakkapohjalle.

  6. Kypsennä piirakkaa uunissa 30 minuuttia. Ripottele loppu tilli piirakalle ennen tarjoilua.

Kommentit (0)